Çatalca Kırım Derneği”nde İftar

Mayıs 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz

Hansaray'ımız işgalcilerce yok edilmekte

18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nda ve Muhaceret yollarında hayatlarını kaybeden kardeşlerimiz Vatanımız Kırım’ın işgalinden bu yana olduğu gibi yine Ankara’da dualarla anılacak. Sürgün ve muhaceret yollarında hayatlarını kaybedenlerin hatıralarını yad etmek üzere tertip edilen "Kırım Tatar Sürgünü Anma Mitingi" 13 Mayıs 2018 Pazar günü Ankara Anadolu (Tandoğan) Meydanı’nda düzenleniyor.

Kırım Hanlığı’nın tarih sahnesinden çekilmesinden sonra bütün tahribatlara rağmen ayakta kalmayı başaran Hansaray bugün yine tehlike altında… Ukrayna’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday gösterdiği, Kırım Hanlarının yadigârı Hansaray’ın geçmişi, tarihi önemi ve günümüzde yapılmakta olan ‘tahribat’ ile ilgili düzenlediğimiz “Hansaray: Dün, Bugün, Yarın (?)” isimli panel ve fotoğraf sergisine teşriflerinizi rica ederiz.

Kırım'da hanımların fesleri onların en kıymetli hazinesidir. Bu feslerin renkleri, nakışları, üzerindeki pullar kadar kullanımları da özen gerektirir. Genel Merkezimiz de Kırım'ın kıymetli el sanatları ustası Ayşe Osman'ın 14 Nisan 2018 tarihinde fes yapımını anlatacağı ve ardından bu feslerin doğru kullanımını göstereceği bir atölye çalışması düzenlenecektir.

Derneğimiz Edirne Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve QHA Türkçe Editörü/Köşe Yazarı Mehmet Berk Yaltırık ile imza gününe davetlisiniz...

Şehadetinin 100. yılında Antlı Şehidimiz Noman Çelebicihan'ı anmak ve işgalin dördüncü yılında Kırım'da yaşananları tartışmak amacıyla Kırım Derneği Genel Merkezi'nce 24 Şubat 2018 Cumartesi günü Ankara'da iki oturumlu bir panel ve fotoğraf sergisinden oluşan bir etkinlik düzenlenecektir. Bütün vatandaşlarımızın davetli olduğu etkinliğimizde sizleri de aramızda görmeyi dileriz.

Kırım Tatarlarının tarihî ana vatanı Kırım’ın 2014 yılında işgalinden bugüne işgalcilerin baskı ve zulümleri artarak devam etmektedir. Kırım’daki sözde emniyet ve yargı makamlarınca soydaşlarımıza yönelik baskı ve yıldırma uygulamalarına, millî varlıklarımızın tahrip ve talanı da eklenmiştir.