joomla sticky bar
Ahtem Çiygöz davası hakkında bildiri
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır
Kurbanlarımızı Kırım, Çongar ve Kıpçak’ta Kestiriyoruz
Hayırlarımız yerine ulaştı (2017 Yılı Ramazan Programı)
Litvanya'da İftar Programları Gerçekleştirildi
Türk Hukuk Enstitüsü'nün iftar programı Herson'da gerçekleştirildi
Bu Ramazan ayında da Fitre, Zekat, Fidye, İftar, Adak ve Diğer Bağışlarınızı aracılığımızla soydaşlarımıza gönderebilirsiniz. Hayır ve Bağışlarınızı Kırım, Çongar ve Kıpçak’a ulaştırıyoruz...(2017)
İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi
Ankara’da Kırım Tatar Sürgünü’nün 73. Yılı Matem Mitingi
  • 10 Aralık İmza Kampanyasının Amacı?

Kırım'ın işgaline son verilmesi,

Kırım Tatarlarının kendi kaderini tayin hakkının garanti altına alınması,

Kırım'da Kırım Tatar özerkliğinin kurulması,

Kırım'da kaçırılan ve tutuklu bulunan kardeşlerimizin bulunması ve serbest bırakılması,

Kırım'da insanlık suçları işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanması

Sayın Teşkilat Başkanları ve Gönüllüler,
 Malumunuz olduğu üzere Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, 15 Mayıs 2017 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısı ile Dünya Kırım Tatar Kongresi

İmza kampanyası 10 Aralık 2017 gününe değin sürecektir.

joomla social share plugin

Faaliyet Takvimi

Eylül 2017
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
25 26 27 28 29 30

Diasporada yaşayan Kırım Tatarlarının vatan Kırım ile hukukî ve idarî bağlarının kurulması amacı ile Genel Merkezimizce yapılan girişimler sonucu "Ukrayna Diaspora Kimliği"ne başvuru imkânı sağlanmıştır.

Kırım Derneği Bursa Şubesi 2. Başkanı Haluk Yaşayanlar'ın annesi Lütfiye Sevim Yaşayanlar vefat etmiştir.
Cenazesi bugün (11 Ağustos 2017) Mollaarap Camii'nde Cuma namazının ardından Sarıkaya Mezarlığında defnedilecektir.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen hayırseverlerin kurban bağışları, Derneğimiz aracılığıyla Kırım’a, Çongar’a ve Kıpçak’a ulaştırılacaktır. Adak kurbanlarınızı da bu program çerçevesinde kestirebilirsiniz.

Kırım Derneği Bandırma Şubesi kurucu başkanı Edin Özbek'in babası H. Avni Özbek vefat etmiştir.

Cenazesi yarın (04 Temmuz 2017) öğle namazından sonra Orhaniye köyü mezarlığına defnedilecektir.

Bugün (2 Temmuz 2017) hayata gözlerini yuman Aliye Çiygöz'ün cenazesine Kırım'ın birçok bölgesinden yüzlerce Kırım Tatarı katıldı.

KIRIM DERNEĞİ GENEL MERKEZİ’NDEN

Konu: Dernekten ihraç edilen eski Şube Başkanı Mustafa Sarıkamış

Derneğimizin 22 Nisan 2017 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında hazır bulunan üyelerimizce verilen önerge üzerine gündeme alınan maddenin görüşülmesi sırasında verilen önerge ile;

Derneğimiz Seydişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıkamış’ın;