joomla sticky bar
İlmi Umerov ve Ahtem Çiygöz'ün Buruk Özgürlükleri Başladı
Kırım Tatar Dil ve Edebiyat Derslerimiz Başlıyor
Kırım Tatar Milli Kurultayı ve Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin 100. Yılı
Bu yıl da kurban vazifemizi ifa ettik
Kırıkkale'de Derviza (Hasat Bayramı) Çoşku ile Karşılandı
İAKD Gençlik İlk Etkinliğini Gerçekleştirdi
Kırımoğlu ve Ukrayna Başsavcısı Lutsenko Derneğimizi ziyaret etti
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır
  • 10 Aralık İmza Kampanyasının Amacı?

Kırım'ın işgaline son verilmesi,

Kırım Tatarlarının kendi kaderini tayin hakkının garanti altına alınması,

Kırım'da Kırım Tatar özerkliğinin kurulması,

Kırım'da kaçırılan ve tutuklu bulunan kardeşlerimizin bulunması ve serbest bırakılması,

Kırım'da insanlık suçları işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanması

Sayın Teşkilat Başkanları ve Gönüllüler,
 Malumunuz olduğu üzere Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, 15 Mayıs 2017 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısı ile Dünya Kırım Tatar Kongresi

İmza kampanyası 10 Aralık 2017 gününe değin sürecektir.

joomla social share plugin

Faaliyet Takvimi

Kasım 2017
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
27 28 29 30

Kırım Derneği Afyon Şube Başkanımız İrfan Yıldırım’ın kardeşi  OrhanYıldırım 12 Ekim 2017 tarihinde Ankara’da 66 yaşında iken vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi Karşıyaka Mezarlık Camii'nde kılınan Cuma namazına müteakip 13 Ekim 2017 tarihinde Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilmiştir.

Tatar Sanayicii ve İşadamları Derneği (Tatarsiad) Başkanı Ali İlkbaş’ın Babası Abdullah İlkbaş 26 Eylül 2017 tarihinde İstanbul’da vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi Arnavutköy Sazlıbosna Mahallesi Camii'nde öğlen namazını müteakip 26 Eylül 2017 tarihinde İstanbul’da defnedilmiştir.

Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkan Yardımcısı ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit'in abisinin oğlu Erhan Şilit vefat etmiştir. Cenazesi yarın öğle namazının ardından Eskişehir Tabakhane Cami'inde kılınarak Eskişehir Asri Mezarlığına defnedilecektir.

Diasporada yaşayan Kırım Tatarlarının vatan Kırım ile hukukî ve idarî bağlarının kurulması amacı ile Genel Merkezimizce yapılan girişimler sonucu "Ukrayna Diaspora Kimliği"ne başvuru imkânı sağlanmıştır.

Kırım Derneği Bursa Şubesi 2. Başkanı Haluk Yaşayanlar'ın annesi Lütfiye Sevim Yaşayanlar vefat etmiştir.
Cenazesi bugün (11 Ağustos 2017) Mollaarap Camii'nde Cuma namazının ardından Sarıkaya Mezarlığında defnedilecektir.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen hayırseverlerin kurban bağışları, Derneğimiz aracılığıyla Kırım’a, Çongar’a ve Kıpçak’a ulaştırılacaktır. Adak kurbanlarınızı da bu program çerçevesinde kestirebilirsiniz.