joomla sticky bar
Restorasyon Bahanesiyle Tahrip Edilen Hansaray için Akademisyenlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Müracaat
Genel Başkanımız Mükremin Şahin'in Eskişehir Ziyareti
İstanbul Anadolu Yakası Şubemizde Emel Okumaları
Talan Edilen Hansaray için Derneğimiz Genel Merkezimizden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Mektup
Eskişehir'de İmza Günü
Azerbaycan, Kırım, Türkiye Sanat ve Kardeşlik Şöleni
2. Türk Dünyası Kırım Kadın Yazarlar Sempozyumu Ankara’da Gerçekleştirildi
Gebze Şubemizde Kahvaltı Buluşması
İstanbul Anadolu Yakası Şubemizde 100. Yıl Konferansı Gerçekleştirildi
Kırım Tatar Milli Kurultayı'nın 100. Yılı Paneli Gerçekleştirildi
Kırım Tatar Milli Kurultayı'nın 100. Yıldönümü Resepsiyonu
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır
  • 10 Aralık İmza Kampanyasının Amacı?

Kırım'ın işgaline son verilmesi,

Kırım Tatarlarının kendi kaderini tayin hakkının garanti altına alınması,

Kırım'da Kırım Tatar özerkliğinin kurulması,

Kırım'da kaçırılan ve tutuklu bulunan kardeşlerimizin bulunması ve serbest bırakılması,

Kırım'da insanlık suçları işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanması

Sayın Teşkilat Başkanları ve Gönüllüler,
 Malumunuz olduğu üzere Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, 15 Mayıs 2017 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısı ile Dünya Kırım Tatar Kongresi

İmza kampanyası 10 Aralık 2017 gününe değin sürecektir.

joomla social share plugin

Faaliyet Takvimi

Ocak 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
29 30 31

Kırım Derneği Afyon Şube Başkanımız İrfan Yıldırım’ın kardeşi  OrhanYıldırım 12 Ekim 2017 tarihinde Ankara’da 66 yaşında iken vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi Karşıyaka Mezarlık Camii'nde kılınan Cuma namazına müteakip 13 Ekim 2017 tarihinde Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilmiştir.

Tatar Sanayicii ve İşadamları Derneği (Tatarsiad) Başkanı Ali İlkbaş’ın Babası Abdullah İlkbaş 26 Eylül 2017 tarihinde İstanbul’da vefat etmiştir.

Merhumun cenazesi Arnavutköy Sazlıbosna Mahallesi Camii'nde öğlen namazını müteakip 26 Eylül 2017 tarihinde İstanbul’da defnedilmiştir.

Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkan Yardımcısı ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit'in abisinin oğlu Erhan Şilit vefat etmiştir. Cenazesi yarın öğle namazının ardından Eskişehir Tabakhane Cami'inde kılınarak Eskişehir Asri Mezarlığına defnedilecektir.

Diasporada yaşayan Kırım Tatarlarının vatan Kırım ile hukukî ve idarî bağlarının kurulması amacı ile Genel Merkezimizce yapılan girişimler sonucu "Ukrayna Diaspora Kimliği"ne başvuru imkânı sağlanmıştır.

Kırım Derneği Bursa Şubesi 2. Başkanı Haluk Yaşayanlar'ın annesi Lütfiye Sevim Yaşayanlar vefat etmiştir.
Cenazesi bugün (11 Ağustos 2017) Mollaarap Camii'nde Cuma namazının ardından Sarıkaya Mezarlığında defnedilecektir.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen hayırseverlerin kurban bağışları, Derneğimiz aracılığıyla Kırım’a, Çongar’a ve Kıpçak’a ulaştırılacaktır. Adak kurbanlarınızı da bu program çerçevesinde kestirebilirsiniz.