Çatalca Kırım Derneği”nde İftar

Mayıs 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz

Hansaray'ımız işgalcilerce yok edilmekte

Bugün (2 Temmuz 2017) hayata gözlerini yuman Aliye Çiygöz'ün cenazesine Kırım'ın birçok bölgesinden yüzlerce Kırım Tatarı katıldı.

Rus işgali altında bulunan Kırım’da, işgalci yönetimin 2 yıldır tutuklu olarak alıkoyduğu Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ün annesi Aliye Çiygöz bugün 2 Temmuz'da Bahçesaray bölgesindeki Topçiköy (Dolinnoye) köyünde toprağa verildi.

Aliye Çiygöz'ün 1941'de Kırım'da Aluşta'ya bağlı Korbek köyünde dünyaya geldiği, 1944 yılında 3 yaşındayken Kırım Tatarlarıyla birlikte Vatan Kırım'dan sürgün edildiği biliniyor. Eşi Zeytulla Çiygöz'le birlikte 4 çocuk ve 10 torun sahibiydi.

aliyeCiygoz aliyeCiygoz1

Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Zair Smedlâyev cenaze töreninin işgalcilerin yoğun gözetimi altında gerçekleştiğini bildirdi.

ahtemCiygöz2

Halen haksız yere tutuklu olarak hapiste tutulan ve defalarca mahkeme duruşmalarına çıkarılan KTMM Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz'ün, annesinin cenaze törenine katılmasına işgalci Rusya idaresinin Kırım'daki yetkililerince izin verilmemiştir.

Aliye Çiygöz mücadele ettiği ağır hastalığa maalesef yenik düşerek bu gece 2 Temmuz'un ilk saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

aliyeCiygoz2aliyeCiygoz3

Haziran ayında Ahtem Çiygöz’ün annesi Aliye Çiygöz’ün tedavisi olmayan bir hastalığı olduğu öğrenildi. Çiygöz’ün avukatı, hastalığın hızlı şekilde ilerlemesinden ötürü günlerinin sayılı olduğunu belirterek, sözde mahkemeden siyasi tutuklu Ahtem Çiygöz’ün annesiyle görüşmesini talep etmişti.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin baskılarından sonra 20 Haziran günü Rus işgalciler Ahtem Çiygöz’ün ölüm döşeğindeki annesiyle görüşüp vedalaşması için yalnızca 10 dakika görüşmelerine izin vermişti. KTMM Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Refat Çubar görüşme sırasında Ahtem Çiygöz'ün kelepçelerinin dahi çıkarılmadığını bildirmişti.

aliyeCiygoz4 aliyeCiygoz5

Kırım Derneği Yönetim Kurulu olarak merhume Aliye Tatamıza (Ablamıza) Allah'tan rahmet; kocası Zeytulla Çiygöz, oğlu Ahtem Çiygöz, yakınları ve bütün Kırım Tatar halkına sabır ve başsağlığı dileriz.

Haber ve fotoğraf: QHA ve Zair Akadyrov