joomla sticky bar
İlmi Umerov ve Ahtem Çiygöz'ün Buruk Özgürlükleri Başladı
Kırım Tatar Dil ve Edebiyat Derslerimiz Başlıyor
Kırım Tatar Milli Kurultayı ve Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin 100. Yılı
Bu yıl da kurban vazifemizi ifa ettik
Kırıkkale'de Derviza (Hasat Bayramı) Çoşku ile Karşılandı
İAKD Gençlik İlk Etkinliğini Gerçekleştirdi
Kırımoğlu ve Ukrayna Başsavcısı Lutsenko Derneğimizi ziyaret etti
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır
  • 10 Aralık İmza Kampanyasının Amacı?

Kırım'ın işgaline son verilmesi,

Kırım Tatarlarının kendi kaderini tayin hakkının garanti altına alınması,

Kırım'da Kırım Tatar özerkliğinin kurulması,

Kırım'da kaçırılan ve tutuklu bulunan kardeşlerimizin bulunması ve serbest bırakılması,

Kırım'da insanlık suçları işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanması

Sayın Teşkilat Başkanları ve Gönüllüler,
 Malumunuz olduğu üzere Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, 15 Mayıs 2017 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısı ile Dünya Kırım Tatar Kongresi

İmza kampanyası 10 Aralık 2017 gününe değin sürecektir.

joomla social share plugin

Faaliyet Takvimi

Kasım 2017
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
27 28 29 30

Bugün (2 Temmuz 2017) hayata gözlerini yuman Aliye Çiygöz'ün cenazesine Kırım'ın birçok bölgesinden yüzlerce Kırım Tatarı katıldı.

Rus işgali altında bulunan Kırım’da, işgalci yönetimin 2 yıldır tutuklu olarak alıkoyduğu Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ün annesi Aliye Çiygöz bugün 2 Temmuz'da Bahçesaray bölgesindeki Topçiköy (Dolinnoye) köyünde toprağa verildi.

Aliye Çiygöz'ün 1941'de Kırım'da Aluşta'ya bağlı Korbek köyünde dünyaya geldiği, 1944 yılında 3 yaşındayken Kırım Tatarlarıyla birlikte Vatan Kırım'dan sürgün edildiği biliniyor. Eşi Zeytulla Çiygöz'le birlikte 4 çocuk ve 10 torun sahibiydi.

aliyeCiygoz aliyeCiygoz1

Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Zair Smedlâyev cenaze töreninin işgalcilerin yoğun gözetimi altında gerçekleştiğini bildirdi.

ahtemCiygöz2

Halen haksız yere tutuklu olarak hapiste tutulan ve defalarca mahkeme duruşmalarına çıkarılan KTMM Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz'ün, annesinin cenaze törenine katılmasına işgalci Rusya idaresinin Kırım'daki yetkililerince izin verilmemiştir.

Aliye Çiygöz mücadele ettiği ağır hastalığa maalesef yenik düşerek bu gece 2 Temmuz'un ilk saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

aliyeCiygoz2aliyeCiygoz3

Haziran ayında Ahtem Çiygöz’ün annesi Aliye Çiygöz’ün tedavisi olmayan bir hastalığı olduğu öğrenildi. Çiygöz’ün avukatı, hastalığın hızlı şekilde ilerlemesinden ötürü günlerinin sayılı olduğunu belirterek, sözde mahkemeden siyasi tutuklu Ahtem Çiygöz’ün annesiyle görüşmesini talep etmişti.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin baskılarından sonra 20 Haziran günü Rus işgalciler Ahtem Çiygöz’ün ölüm döşeğindeki annesiyle görüşüp vedalaşması için yalnızca 10 dakika görüşmelerine izin vermişti. KTMM Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Refat Çubar görüşme sırasında Ahtem Çiygöz'ün kelepçelerinin dahi çıkarılmadığını bildirmişti.

aliyeCiygoz4 aliyeCiygoz5

Kırım Derneği Yönetim Kurulu olarak merhume Aliye Tatamıza (Ablamıza) Allah'tan rahmet; kocası Zeytulla Çiygöz, oğlu Ahtem Çiygöz, yakınları ve bütün Kırım Tatar halkına sabır ve başsağlığı dileriz.

Haber ve fotoğraf: QHA ve Zair Akadyrov