08.09.2015

Tarih boyunca zulüm gören milletlerin umudu, zulme uğrayanlara kucak açarak yurt ve ev sağlamış kardeş ve soydaş Türk halkına,

Son zamanlarda Türkiye’de artan terör olayları, vatanı bir kez daha işgale uğrayan ve işgalcilerin baskı ve terörünü her an yaşayan Kırım Tatar halkı tarafından büyük bir üzüntü ve kaygı ile karşılanmaktadır.

Bir asıra yakındır insan hakları, hukuk, adalet ve barış içinde millî mücadelesini yürüten Kırım Tatarları; dünyanın neresinde olursa olsun insan hayatını hiçe sayan terörizme ebediyen karşı olacaktır.

Kırım Tatarlarının bu prensipler çerçevesinde yürütülen haklı davasında her zaman yanında olan kardeş Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı kanalı ile Türk devletine, son günlerde yaşanan terörist saldırılar sonucu hayatını kaybeden kardeşlerimiz için başsağlığı, olaylarda yaralananlara acil şifalar dileriz.

Kırım Tatar halkının duaları kardeş Türk halkı iledir.

Hürmetlerimizle,

Refat ÇUBAROV