• Derneğimizin kuruluş yıllarından itibaren aktif iştirakçilerden olan Nuriye Karakaya 23 Mart 2022 tarihinde 96 yaşında iken Ankara’da vefat etti.

Nuriye karakaya

Ali Bey ve Habibe Hanımın çocuğu olarak Vatan Kırım’ın Akmescit şehrinde 1926 yılında doğan Nuriye  Karakaya 1934 yılında kardeşleri ile birlikte İstanbul’a göç etmişti. 1955 yılında kurulan Derneğimizin kurucu beş kişisi arasında bulunan erkek kardeşi merhum Server Turupçu ve kız kardeşi merhume Mürşide Ortalan ile birlikte Derneğimize uzunca yıllar çok değerli hizmetleri olmuştu. 1960 yılından itibaren Ankara’da 12 sayısını çıkaran Emel Dergisinin yazı İşleri müdürlüğünü yürüten merhum Ahmet Karakaya’nın da eşi olan Nuriye Karakaya Derneğimizin kuruluş yıllarından itibaren Kırım Tatar halkoyunlarının öğreticiliğini de üstlenmişti.

Merhumenin cenazesi Ankara’da 24 Mart 2022 tarihinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığına defnedildi.

Merhumuye Allah’tan rahmet,

Ailesine , yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Kırım Derneği Genel Merkezi