•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Tatar Milli hareketinin önemli isimlerinden Kurtseyit Abdulla 31 Mart 2022 tarihinde vatan Kırım’da vefat etti.

    Kurtseyit Abdulla

    Sürgün yerlerinden vatan Kırım’a dönüşün yoğun olarak başladığı 1989 yılından itibaren çadır şehirlerin kurulması ve halkımızın yerleşmesinde önemli hizmetleri olan Kurtseyit Abdulla vatan Kırım’daki hak faaliyetlerinde hep en saflarda yer aldı. Akmescit’in ilk Kırım Tatar mahallelerinden olan ve 1990 yılında kurulan Mariano kasabasının da ilk kurucuları arasında idi. Önceki dönemlerde Kırım Tatar Milli Kurultayı’na da seçildi.

    Kırım’ın işgal edildiği 2014 yılından itibaren de işgalcilere boyun eğmedi, sessiz direnişin öncüleri arasında yer aldı. Düzmece suçlarla esaret altına alınan Kırım Tatarlarının yargılandığı duruşmalarda sözde mahkemeler önünde destek amacıyla bulunarak duruşunu son anına kadar devam ettirdi. Defalarca şiddete maruz kaldı, özgürlüğü elinden alındı. En son 4 Eylül 2021 tarihinde Rus FSB (Eski KGB) Kırım merkezi önünde 58 Kırım Tatarı ile birlikte gözaltına alınmış sözde mahkemenin kararıyla 25.000 Ruble ceza verilmişti. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kabul etmediğine yönelik paylaşımları da sosyal medya hesaplarında da yer aldı.

    Merhumun cenazesi Vatan Kırım’ın Akmescit şehrinde 1 Nisan 2022 tarihinde kılınacak öğlen namazına müteakip Abdal’daki mezarlığa defnedilecek.

    Merhuma Allah’tan rahmet,

    Ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz.

    Kırım Derneği Genel Merkezi

    Pin It