• Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubar’ın Babası Abduraman Çubar 30 Mart 2014 tarihinde 84 yaşında iken Vatan Kırım’da vefat etti.

1931 yılında Kırım’ın Sudak rayonu Ayserez köyünde doğan Abduraman Çubarov, 13 yaşında iken halkı ile birlikte sürgüne gönderilmiş, Özbekistan’ın Semerkant şehri yakınlarında yaşadığı ağır sürgün hayatı sonrasında 1968 yılında çıkarılan SSCB kanunundan faydalanıp Vatanına dönebilen ender Kırım Tatarlarından birisiydi. Doğduğu Ayserez köyüne yerleşmesine müsaade edilmemiş olamkla birlikte Kırım’ın Kuzeyindeki Orkapı’nın Berdi Bolat köyünde yerleşmişti.

Merhumun cenazesi 31 Mart 2014 tarihinde kılınacak ikindi namazını müteakip Orkapı Berdi Bolat köyünde defnedilecektir.

Merhuma Allah’tan Rahmet,

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubar’a, Ailesine, Yakınlarına ve Kırım Tatar Halkına başsağlığı dileriz.

Kırım Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu