• Zehra Karabaş Uygurer 17 Nisan 2019 tarihinde Ankara’da vefat etti.

1920 Yılında Kırım’ın Yalta şehrinde doğan, II. Dünya savaşı esnasında Vatanını terketmek zorunda kalan, mülteci kamplarındaki yaşamından sonra Türkiye’ye gelerek Ankara’da yaşamını sürdüren Zehra Uygurer, meşhur Kırım Tatar yazarı Cengiz Dağcı’nın da mülteci kamplarından arkadaşı olup, Türkiye’den gönderdiği kitap ve dergiler ile Cengiz Dağcı’nın Türkiye Türkçesini ilk intibakını sağlayan kişi olarak da bilinmektedir.

Kırım Derneği’nin önemli destekçilerinden olan ve Kırım’dan Türkiye’ye okumak için gelen talebelere de hamilik yapan Zehre Uygurer, Ankara’da bulunan “Kırım Kızları” grubunun da vazgeçilmez üyelerindendi.

Merhumenin Cenazesi 18 Nisan 2019 tarihinde Ankara’da, Karşıyaka Mezarlık Camiinde kılınacak öğlen namazına müteakip Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedilecektir.

Merhumeye Allah’tan rahmet,

Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Kırım Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu