• 18 Mayıs 2019 tarihinde Ankara Ulus Atatürk Heykeli önündeki Kırım Tatarlarının Vatanlarından Sürgün edilişinin 75. Yılını Anma Toplantısına bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz.

Eli silah tutan erkekleri cephede uğruna canlarını verdiği esnada, Sovyet Rusyası tarafından 18 Mayıs 1944 tarihinde Kırım Tatarları vatanlarından sürgüne gönderilmiş, çoğunluğu çocuk, kadın ve ihtiyarlardan oluşan savunmasız vatandaşlarımız, hayvan vagonlarında günlerce aç, susuz süren sürgün yolculuğunda nüfuslarının %46’sını kaybetmişti.

Sürgüne gönderilen 423 bin Kırım Tatarından 195 bini sürgün ve devamındaki sürede maruz kaldığı şartlara dayanamayarak hayatını kaybetmişti.

Kırım Tatarları 1990 lı yıllardan itibaren tekrar kök salmaya başladıkları vatanları Kırım’da, Rusya tarafından işgal edildiği 2014 yılına kadar her yıl düzenledikleri 18 Mayıs mitingleri ile matem günlerini anabilmişlerdi.

Bugün Kırım’da işgalciler, 18 Mayıs 1944 matem mitinglerine dahi izin vermiyor.

Kırım Tatarlarının yalnız olmadıklarını göstermek, 75 yıl önce işlenen bu insanlık ayıbını telin etmek, sesimizi duyurmak, vicdanlara seslenmek amacıyla düzenlediğimiz açık hava basın toplantısında dostlarımızı aramızda görmekten kıvanç duyacağız.

Tarih: 18 Mayıs 2019

Saat: 15.00