•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimiz Genel Merkezince düzenlenen "Dünden Bugüne 75 Yıl (1944-2019)" adlı uluslararası resim yarışmasına katılan eserler arasında yapılan değerlendirme sonuçları açıklanmış, dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verilerek yarışma programı sonuçlandırılmıştır.

    16 ve üzeri yaş ve 11-16 yaş arası olmak üzere 2 grupta 23 Nisan 2019 tarihine kadar alınan başvurular Prof.Dr. Canan Gence Deliduman, Prof.Dr. Meliha Yılmaz, Doç.Dr. Osman Çaydere ve Dernek Genel Başkanımız Mükremin Şahin'den oluşan Değerlendirme Komisyonu tarafından 16 Mayıs 2019 tarihinde değerlendirilmiş ve 2 yaş grubunda ödül verilecek eserler seçilmiştir. Ayrıca yarışma başvuruları arasından bir eser de jüri özel ödülüne layık görülmüştür.

    16 ve üzeri yaş grubunda yarışmaya Türkiye'den katılan Mehmet Sağ'ın "Kanlı Dişlilerle Kırım Sürgünü" adlı eseri birinciliğe,

    RY1 1

     Kırım/Ukrayna'dan katılan Rıza Abducemilev'in "Sürgün" adlı eseri ikinciliğe,

    RY1 2

    Kırım/Ukrayna'dan katılan Elzara Seydametova'nın "Hayat Uzunluğundaki Bir Yol" adlı eseri üçüncülüğe layık görülmüştür.

    RY1 3

     

    11-16 yaş arası grupta ise yarışmaya Romanya'dan katılan Tutuianu Teodor'un "Deportarea Tatariler din Crimeea" adlı eseri birinciliğe,

    RY2 1

    Kırım/Ukrayna'dan Niyara Pinkaeva'nın "Sürgünlik" adlı eseri ikinciliğe,

    RY2 2

     Ukrayna'dan Sultaniye Zeynidin Serverqızı'nın "Tutıp Alınğan Baht" adlı eseri üçüncülüğe layık görülerek ödüllendirilmeye hak kazanmıştır.

    RY2 3

     Jüri özel ödülü ise Kırım/Ukrayna'dan yarışmaya katılan Feride Bulatova'nın "Hayat Uzunluğundaki Bir Yol" adlı eserine verilmiştir.

    RY J

    Yarışmanın sonuçları daha önce 21 Mayıs 2019 günü YTB ve Derneğimizce düzenlenen 1944 Kırım Tatar Sürgününün 75.Yılı adlı program sırasında duyurulmuş, eserler sergilenmiş ve yarışmada kazananlara ödülleri takdim edilmişti.

    Dört ülkeden 50'ye yakın eser ile yarışmamıza katılan bütün yarışmacılara emekleri için teşekkür eder, Kırım Tatar sürgünü ve Kırım ile ilgili daha nice eserler üretmelerini dileriz.

     

     

    Pin It