• Derneğimiz Bursa Şubesi 2020 Yılı için karar alınarak kesinleşen ve yıl içerisinde uygun olduğu takdirde planladıkları etkinliklere dair bir takvim yayınladı.

Bu takvime göre:

• 12 Kasım 2019 da 5. yılına başlayan Kırım Tatarca dersleri 2020 yılında da devam ediyor.
    • 15 Kasım 2019 da ilk olarak başlanan Rusça dersleri 2020 yılında da devam ediyor.
    • 05 Ocak 2020'de Merhum Başkanımız Adnan Süyen Bursa Pınarbaşı mezarlığında dualarla anıldı.
    • 26 Ocak 2020 saat 14:00'da Bursa Panorama Müzesinde Kırımlı sanatçılarımız Rüstem Memed, Gülizar Bekir’in de katılacağı, halk oyunları ile Kırım Derneği Bursa  Şubesi'nin de olacağı “Kırım Müzik Şöleni” konseri gerçekleştirilecek.
    • 23 Şubat 2020 tarihinde Numan Çelebi Cihan'ı ölüm yıldönümünde anma toplantısı düzenlenecek.
    • 08 Mart 2020'de Bursa Royal Düğün Salonu’nda müzikli kahvaltı etkinliği düzenlenecek.
    • Mart ayı sonu veya Nisan ayı içinde Bursa Tek. Üniv. İle birlikte “Göç” konulu bir konferans / panel düzenlenecek.
    • Kadınlar Kolu her ayın 2. Cumartesi günü düzenli olarak toplantılar düzenliyor. Kadınlar Kolu toplantılarında Kırım kültürüne yönelik yemek, müzik, el işi gibi örnek çalışmalar da yapıyor. Bahar aylarında Günübirlik gezi gibi planlamalar da yapılacak.
    • 21 Mart 2020'de Nevruz komitesi kutlama programı dahilinde kutlamalara katılım sağlanacak.
    • 22 Nisan 2020'de Nilüfer Kadın Korosu ile birlikte Türk İllerinde Çocukluk Günleri projesine yardım konseri düzenlenecek.
    • Ramazan Ayı içinde üyelerimiz ile birlikte geleneksel İftar yemeği düzenlenecek.
    • 18 Mayıs Sürgünü yıl dönümünde Bursa Yenimahalle Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Parkında Kırım Sürgünü 76. Yıl dönümü anma etkinliği düzenlenecek.
    • Temmuz ayı içinde Keles Kocayayla’da düzenlenecek olan 5. Atasporları Şenliğine katılım sağlanacak.
    • 31 Temmuz 2020 tarihindeki Kurban Bayramı’nda Kırımda kurban kesimi ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımı.
    • 2020 Ekim ayı itibariyle Kırım Tatarca ve Rusça dersleri yeni dönem çalışmaları başlatılacak.
    • Bursa kirim konser