•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Genel Başkan Vekilimiz ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Sekreteri Av.Namık Kemal Bayar, Yönetim Kurulu üyemiz Ali Olgun Boydak ve Derneğimiz üyesi Fethi Kurtiy Şahin'den oluşan heyetimiz 20 Şubat 2020 tarihinde Letonya Büyükelçisi Peteris Elferts'i Büyükelçilikte ziyaret etti.

    Büyükelçilikte yapılan görüşmede, Letonya'nın tarih boyunca ve özellikle 2014 yılında gerçekleşen işgalden sonra Kırım Tatar halkına verdiği desteğe teşekkür edilerek birlikte gerçekleştirilebilecek proje ve faaliyetler hakkında konuşuldu.

    Büyükelçi Peteris Elferts, kendisinin II.Dünya Savaşından sonra Sovyetlerden kaçarak önce Avrupa'ya daha sonra Amerika Birleşik Devletlerine sığınan bir ailenin çocuğu olduğu, 1980'li ve 90'lı yıllarda Letonya diasporasında aktif görev aldığını, Letonya'nın bağımsızlığından sonra Letonya devletinin diaspora ile ilişkileri konusunda görev yaptığını ve daha sonra Büyükelçilik görevini üstlendiğini ifade ederek, tarih boyunca Rus Çarlığı, Sovyet idaresi ya da Rusya Federasyonunun hem kendi halkları hem de Kırım Tatarları ile ilgili işlediği hukuksuzlukların ortak acılar ve ortak geçmiş olduğunu kaydetti.

    Ziyaret esnasında, Letonya ve Kırım Tatarları ile Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi, dostluk köprülerinin kurulması, Letonya'nın Türkiye'de daha iyi tanıtılması konusunda ortak çalışmalar yapılması konuları da ele alındı.

    Kırım Tatar diasporasının durumu, Türkiye'deki Kırım Tatar sivil toplum kuruluşlarının yapısı ve faaliyetleri, yürüttükleri projeler hakkında Büyükelçilik bilgilendirildi.

    Pin It