•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin 6. yılı dolayısıyla Kırım Tatar Teşkilatları Platformu tarafından 28 Şubat 2020 tarihinde bir basın bildirisi yayınlandı.

    KIRIM TATAR TEŞKİLATLARI PLATFORMU'NDAN

    platformTamga1

    Kırım'ın Rusya Tarafından İşgalinin 6. Yılı Basın Bildirisi

    Ankara, 28 Şubat 2020

    Türkiye’de yaşayan milyonlarca Kırımlı’yı temsil eden 50’ye yakın sivil toplum kuruluşu, dernek  ve vakıflar olarak bir kere daha vatanımız Kırım’ın 6 yıl önce işgal edilişini ve Rusya’ya ilhak edilmesini şiddetle kınıyoruz. Biz Kırımlılar hiçbir zaman bu hukuksuz ve adaletsiz uygulamayı kabul etmeyeceğiz.

    102 yıl evvel Bolşevikler tarafından şehit edilen Millî Kahramanımız Noman Çelebi Cihan’ı şehadetinin sene-i devriyesinde bütün dünyada ve Türkiye’de dualarla andık.  DQTK, Kırım Derneği Genel Merkezi ve Kırım Tatar Teşkilatları Platformu olarak yapmış olduğumuz çağrıya Dünya’nın her tarafından dualar ve anma toplantıları ile karşılık verildi. Halkımız geçmişini ve kahramanlarını unutmadığını gösterdi. Yine aynı hafta içerisinde Kırım’ın saldırgan, şovenist Rusya Devleti tarafından işgal edilişi 6.yılında Dünya’nın pek çok yerinde Kırım Tatarları tarafından protesto edildi. Kırım Tatar Teşkilatları’nın mensupları da Türkiye’de  İstanbul’dan Manavgat’a, Ceyhan’dan Kocaeli’ye, İzmir’den Bursa’ya Kırım Tatarlarının yaşadığı onlarca yerde dualar ve protesto gösterileri yaptılar.

    Rusya’nın Kırım’daki işgali ve Karadeniz’de Türkiye’yi kuzeyden kuşatma planı bugün Doğu Akdeniz’de ve Suriye’de güneyden saldırgan bir şekilde devam etmektedir. Kırım’da olanlar ile Suriye’de olanlar aynıdır... Hedef aynıdır, saldırgan aynıdır...

    27 Şubat’ta İdlib’de Türk askerlerine karşı yapılan ve 33 mehmetçiğimizin şehadetine sebep olan saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve bu acının bizim mücadele azmimizi ve irademizi daha da güçlendireceğini ilan ediyoruz.

    Türkiye’de yaşayan Kırımlılar olarak Vatan Kırım’da 6 yıl evvel yapılan işgali yeniden reddediyor, halkımızın verdiği mücadelede her zaman yanlarında olacağımızı ilan ediyoruz.

    Bütün Türk Milletini, bütün İslâm Alemini, bütün Dünya’daki vicdanlı insanları bu saldırganlığa karşı dik durmaya davet ediyoruz...

    Kırım Tatar Teşkilatları Platformu

     Koordinatör Başkanı

     Ümit ŞİLİT

    Pin It