• Genel Merkezimizce COVID-19  tedbiri olarak, topluluk içerisinde yürütülen bütün çalışma ve faaliyetler Nisan 2020 ayı başına kadar ertelenmiştir.

Kırım Derneği Genel Merkezi’nden

derneklogo 150x150

COVID-19 Salgını Tedbirleri Hk.

12 Mart 2020, Ankara

Bu kapsamda;

• Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı, Dünya Kırım Tatar Kongresi, Yerli Düşünce Derneği ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 16 Mart 2020 tarihinde yapılacağı daha evvel duyurulan "Bir Vahdet Çağrısı: İsmail Bey Gaspıralı" Sempozyumu,
    • Yine bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek Sempozyum Açılış Töreni;

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından bugün tarafımıza ulaştırılan yazı uyarınca uluslararası katılımlı organizasyonların COVID-19 salgını sonuna kadar ertelenmesi hususundaki Bilim Kurulu kararı uyarınca ertelenmiştir.

Programın Nisan ayında yapılması konusunda çalışmalarımız devam etmektedir.

Yine bu kapsamda, Genel Merkezimizce periyodik olarak sürdürülen;

• Halkoyunları çalışmaları,
    • Müzik kursları,
    • Dil kursları,

Yanında, Dernek binasında yapılacak her türlü faaliyet, toplantı ve çalışmalar,

Nisan 2020 ayı başına kadar ertelenmiştir.

Kamuoyuna duyurulur.