• Kıymetli üyelerimiz ve Kırım dostları

İçinde bulunduğumuz günler hem Türkiye’miz hem de bütün dünya için hiç görülmemiş bir salgın hastalıkla karşı karşıya kaldığımız bir zaman dilimi olarak tarihte yerini alacaktır. İnşallah bu zor günleri kurallara azami şekilde uyarak ve dayanışma ile en az zararla atlatırız. İzolasyon, temizlik ve disiplin en önemli silahlarımızdır.

Değerli kardeşlerimiz, içinde bulunduğumuz üç aylar zekât ve fitrelerimizin toplanarak ihtiyaç sahibi insanlara ve ailelere ulaştırılma vaktidir. Adı geçen salgın hastalık şu anda bile birçok insanı mağdur etmiştir. Önümüzdeki günlerde neler ile karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Gelecek günler birlik ve dayanışmamıza daha fazla ihtiyaç duyulacak bir zaman dilimi olarak bizi bekliyor.

İşgal altında bulunan Vatanımız Kırım’da işgalci Rusya hakimiyeti sanki dünyayı kasıp kavuran bu salgın hastalık yokmuş gibi davranmakta, insan sağlığını ve hayatını kaba siyasete kurban etmektedir.

2019 yılında Vatanımız Kırım’dan çok sayıda hastamız (çoğunluğu kanser hastası) Türkiye’ye gelmiş, bunların takibi Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı desteği ve gönüllü-görevli arkadaşlarımız aracılığıyla Genel Merkezimizce yapılmıştır. İhtiyaç sahibi olan ve Türkiye’ye gelemeyen hastalarımız ve mağdurlarımıza ise zekât ve fitrelerimiz ulaştırılarak yardımlarımız yerinde yapılmıştır.

Başarılı-çalışkan öğrencilerimiz desteklenmiş, eğitim masrafları konusunda desteğe ihtiyacı olanlara ise burs ve yardımlar verilmiştir.

Sürgünden dönüp evlerini yapamayan ve çok zor şartlarda yaşayan bazı ailelerin evlerinin ihtiyaçları karşılanıp (çatı, pencere, kapı veya evin tamamı) inşaat yardımı yapılmıştır.

Kırım Derneği Genel Merkezi olarak dilimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin yok olmaması için ne gerekiyorsa yapmak, gücümüzün yettiği elimizin uzandığı kadar vermek çabasındayız.

Bu yıl da hayırlarımızı, zekât ve fitrelerimizi toplayarak kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olma gayreti göstereceğiz.

Bu zor günler sabrımızın güçlendiği, imanımızın tazelendiği, düşüncelerimizin saflaşıp netleştiği, mücadele azmimizin kuvvetlendiği günler olacaktır.

Yüce Tanrı’dan bizlere hayırlı çalışmalar yapmayı nasip etmesini diliyoruz.

Bütün camiamızı hayırlarını, zekât ve fitrelerini ihtiyaç sahibi, zor durumdaki kardeşlerimize vermeye davet ediyoruz.

Kırım Derneği Genel Merkezi

Not: 1- Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2020 yılı için belirlediği fitre bedeli 27 TL’dir.

2- Fitre, zekât, fidye ve adak için hayırlarınızı bize ulaştırırken her biri için ayrı ayrı belirtilmesini rica ediyoruz.

3- Yardımlarınız “şartlı bağış” kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

Yardımlarınız İçin:

TC Ziraat Bankası Ankara/Yenişehir Şubesi