•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Ukrayna tarihinin dönüm noktalarını ve Sovyet dönemi baskılarını öne çıkaran “Sovyet Sonrası Ukrayna’da Toplum, Devlet ve Siyaset: Değişen Dinamikler Dönüşen Kimlikler” başlıklı yeni bir kitap yayımlandı.

    Kitap Sovyet sonrası dönemde din, kültür ve kimlik alanında yaşanan dönüşümleri, özellikle 2014’te Kırım’ın işgali ve yasa dışı ilhakı ile Donbas bölgesinde Rusya destekli ayrılıkçı grupların başlattığı ve hâlen devam eden savaşın Ukrayna toplumundaki etkilerini kapsamlı bir şekilde irdelemekte.

     kurtiy 4

    Türkiye’de Ukrayna konusunda önde gelen Türk akademisyenlerden olan Prof.Dr.Ayşegül Aydıngün ve Prof.Dr.İsmail Aydıngün editörlüğünde hazırlanan kitapta yazarlar arasında Derneğimiz üyeleri Ankara Ukrayna Derneği Başkanı, Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Yuliya Biletska, Ankara Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) kıdemli analisti Dr. Turgut Kerem Tuncel ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü  Doktora Adayı Fethi Kurtiy Şahin ile birlikte Gökberk Kuzgunkaya, Serhat Keskin, Anıl Üner, Ceyda Acicbe, Hazar Ege Gürsoy gibi genç akademisyenler de yer almakta. İnanıyoruz ki bu genç akademisyenlerimiz yaptıkları böyle çalışmalarla önümüzdeki yıllarda Türk sosyal bilimlerinde Ukrayna konusuna duyulan ilginin artmasına da katkı sağlayacaklardır.

    kurtiy 2

    Şubat 2019, Haziran 2019 ve Ekim 2019’da Kiev’de gerçekleştirilen saha araştırması verilerine dayanarak, Sovyet sonrası dönemdeki toplumsal ve siyasal değişimi küresel dinamikler ışığında inceleyen ve sosyolojik bir perspektiften hareketle kaleme alan bu çalışma önde gelen Türk üniversitelerinin akademisyenleri tarafından yapılan tarafsız ve bağımsız bir çalışmadır.

    kurtiy 3

    Ukrayna Derneği ve Ukrayna Büyükelçiliği desteğiyle basımı gerçekleştirilen kitap akademik literatürde önemli bir eksiklik olan tarihi süreçte Ukrayna siyasetini çok boyutlu olarak ele alarak Ukrayna hakkında son zamanlarda yapılmış en kapsamlı bilimsel araştırma olma özelliğine de sahip.

    Kırım’ın 2014’te Rusya tarafından işgali sürecinin de yer aldığı eser okurlara aynı zamanda Ukrayna hakkında kapsamlı bir bilgi sunmayı amaçlamakta.

    Kitap önümüzdeki günlerde Derneğimizden temin edilebilecektir.

    Pin It