•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimiz Genel Merkezi tarafından; "23 Ağustos Ukrayna Bayrak Günü" ve "24 Ağustos, Ukrayna Bağımsızlık Günü" vesilesi ile 24 Ağustos 2020 tarihinde bir tebrik mesajı yayınlandı.

    Kırım Derneği Genel Merkezi’nden

    derneklogo 150x150 

    -23 Ağustos, Ukrayna Devlet Bayrak Günü

    -24 Ağustos, Ukrayna Bağımsızlık Günü

    Vesilesi ile Tebrik Mesajı 

    Ankara, 24 Ağustos 2020

    Kırım Tatar diasporası ve derneğimiz adına, Ukrayna’nın Bayrak Günü’nü ve Bağımsızlık Günü’nü en kalbî duygularımızla tebrik ederiz.

    Kırım Tatar halkı olarak bizler, vatanını kaybetmek tehlikesinin ne demek olduğunu ve millî timsallerin önemini son derece iyi bilmekteyiz. Tarih boyunca şanlı atalarımızın gururla inşa ettikleri ve bizlere bıraktıkları bu mirasların, geleceğe güvenle bakabilmemizin teminatı olduğunu asla unutmuyoruz. Bir devletin bayrağının, kendi semalarında, özgürce ve gururla dalgalanmasının paha biçilemez bir şans olduğunun ve bunu temin etmek için nasıl fedakarlıklar yapılması gerektiğinin farkındayız.

    Bu bilinci taşıyan biz Kırım Tatarları, Ukrayna halkının günümüzde bağımsızlığını korumak ve sarı-mavi bayrağını Ukrayna göklerinde özgürce dalgalandırabilmek uğrunda gösterdiği fedakârlıkları takdirle izliyor ve bu onurlu mücadeleye elimizden gelen her türlü desteği vermekte olduğumuzun altını bir kere daha çiziyoruz. Vatanımız Kırım’ı işgal eden ve Doğu Ukrayna’yı da benzer şekilde Ukrayna’dan koparmaya çalışan eli kanlı teröristlere karşı verilen mücadelede gösterilen fedakarlıkların herkes tarafından anlaşılması, dünyaya anlatılması ve suçluların bu şekilde açığa çıkarılması için tüm dostlarımızı da yardıma davet ediyoruz.

    Yapılan hiçbir fedakarlığın boşa gitmeyeceğini biliyor ve barışa uzak olmadığımıza inanıyoruz.

    Saygılarımızla.

    Kırım Derneği Genel Merkezi

    "23 Ağustos Ukrayna Bayrak Günü" ve "24 Ağustos, Ukrayna Bağımsızlık Günü" vesilesi ile Genel Başkanımız Mükremin Şahin'in aşağıdaki videolu kutlama mesajı Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği sayfasında da yayınlanmıştır.

    Pin It