•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimiz, Kırım’daki sözde yargılamalarla 16 Eylül 2020 tarihinde “Bahçesaray Grubu” olarak bilinen Yedi Kırım Tatarına sözde mahkemece verilen cezalar hakkında 17 Eylül 2020 tarihli bir bildiri yayınladı.

    Kırım Derneği Genel Merkezi’nden

    derneklogo 150x150

    “Kırım’daki sözde yargılamalarla verilen cezalar hakkında”

    17.09.2020, Ankara

    Kırım’da “Bahçesaray Grubu” olarak bilinen Kırım Tatarları için beklenen kararlar 16.Eylül.2020’de açıklandı. Yedi Kırım Tatarına 13 yıldan 19 yıla kadar varan cezalar verildi. Toplam 110 yıl… Kırım Dayanışması Koordinatörü Server Mustafayev karardan önce son savunmalarının alınması sırasında yapılan baskılara dikkat çekerek tutuklanmadan önce işgalci güçlerin kendisine baskı yaptığını ve Kırım’ı terk etmeye zorladıklarını söylemişti.

    İnsan olarak yakinen tanıdığımız Server Mustafayev’in söyledikleri, halkımızın 100 yıldan ziyade süren Millî Mücadele tarihindeki kahramanlarının duruşunu hatırlatıyor. Mustafayev “Ben yasa dışı bir şey yapmadım. İnsan hakları ve gazetecilik faaliyetleri yürüttüm. Kaçacak yerim yok, Kırım benim evim. Adaletsizliğe alıştım artık. Onlar birini hapse atarlarsa diğerlerinin korkacağını düşünerek yanılıyorlar. Buna hazırdım. Hepimiz buna hazırız. En önemlisi bu sınavdan onurlu bir şekilde geçmektir” diyor.

    Kırım’daki baskılar, uygulanan yöntemler son derece kaba ve acımasızdır. İnsanları korkutmak ana amaçtır. İşgale karşı çıkanlar tabii ki korkuyorlar. Burada mevzubahis olan onların aileleri, çocukları, sevdikleri, kendi hayatları ve istikballeri… Ama işgalci güçlerin yanıldıkları bir husus var. Kırım Tatar halkı korkak değildir!.. Ayrıca ceza alan arkadaşlarımızın hiç birisi bu cezaları hak edecek bir eylemde bulunmamıştır. Terör ve şiddet eylemlerine kesinlikle karışmamışlardır. Onurlu ve ilkeli duruşları bütün halkın takdirini kazanmıştır.

    Bilinmelidir ki Kırım Tatarlarını sindirmek ve diz çöktürmek amacıyla verilen cezalar, yapılan baskılar halkımızın yaşama azmini ve iradesini kuvvetlendirecektir.

    Bizler, Türkiye’de yaşayan Kırım Tatarları kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, ortak bir kaderi paylaştığımızı ve aydınlık geleceğimizin de ortak olacağını söylüyoruz.

     Kırım Tatar halkı teslim olmayacak!..

    Pin It