• Bursa’da Hayırlav Toplaşuvı

Derneğimiz Bursa Şubesi 3 Ocak 2020 Pazar günü internet aracılığı ile bir “Hayırlav Toplaşuvı” organize etti.

3 yıldır “Qırımtatarca” dersler düzenleyen, korona salgını sebebiyle de bu dersleri internet üzerinden yapmaya başlayan Dernek Yönetimi bu toplantıda Dünya Qırım Tatar Kongresi (DQTK) ve Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı (KTMM) Başkanı Refat Çubar, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin ve Diasporada ilk defa olarak tamamıyle Qırımtatarca yayın yapan Tuvğan Til İnternet Sitesi yöneticisi Oya Deniz Çongar'ı ağırladı. Qırımtatarca derslere katılan dernek üyeleri ve Dernek yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda ilk olarak yapılan dersler ve işlenen konula ile ilgili bilgi verildi. Ardından konuklar 3 yıldır son derece başarılı bir şekilde sürdürülen dersler hakkında görüşlerini ve derslerin daha verimli olması için önerilerini dile getirdiler. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantının son kısmında konuklar katılımcıların sorularını cevapladılar.

WhatsApp Image 2021 01 03 at 21.08.57

Bursa Şubemiz Yönetim Kurulu ile “Qırımtatarca Dersleri”ni 3 yıldır son derece başarılı ve verimli bir şekilde devam ettiren Sayın Şemsiye Satı hocamızı kutluyor yeni dönem çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.