• "Yabancı Ülkelerde Yaşayan Ukraynalıların Hukuki Durumu" hakkındaki Ukrayna Kanunu uyarınca ataları Kırım'dan göç ederek Türkiye'ye yerleşen ve "Yurtdışında Yaşayan Ukraynalı Kimliği" ya da kısa adıyla "Ukrayna Diaspora Kimliği" almak isteyen Kırım Tatarlarının kimlik başvuruları Genel Merkezimizce takip edilerek sonuçlandırılmaya devam ediliyor.

Ukrayna Parlamentosunun 2001 yılında kabul ettiği Kanunun Kırım Tatarlarını da kapsaması için Genel Merkezimizce Ukrayna makamları nezdinde yapılan çalışmalar 2017 yılında sonuç vermiş ve bu tarihten sonra Ukrayna Diaspora Kimliği müracaatları Genel Merkezimizce kabul edilerek gerekli prosedürler izlenmeye başlanmıştı.

Müracaatların başladığı 15 Ağustos 2017 tarihinden 31 Aralık 2020 tarihine kadar bu kapsamda Genel Merkezimize yapılan toplam 179 müracaattan 116'sı olumlu sonuçlanmış ve kimlikler sahiplerine teslim edilmiştir. Halen 63 kimlik başvurusunun işlemleri Ukrayna makamları nezdinde devam etmektedir.

"Ukrayna Diaspora Kimliği" sahiplerinin Ukrayna sınırları içinde karşılaştıkları sorunlar, müracaat prosedürleri ve sair hususlar Genel Merkezimizce ilgili makamlara bildirilerek çözüm getirilmeye çalışılmaktadır.

"Ukrayna Diaspora Kimliği"ne müracaat etmek isteyenler aşağıdaki bağlantıyı takip ederek başvuru şartlarına ve ayrıntılara erişebilir:

Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır