• Alim Aydamak

Genel Merkezimiz bu yılın Ocak ayında Emel Kırım Vakfı bünyesinde gerçekleştirilen "Emel Fikir Kültür Konferansları"nın ardından 26 Mart Cuma günü itibarıyla "Söz Gençlerin-Zemanevi Sohbetler Serisi"ne başladı.

WhatsApp Image 2021 03 26 at 21.46.25

"Emel Fikir Konferansları"nda temel hareket noktası, Kırım Tatar teşkilatları bünyesinde yetişen, çalışma konusu olarak Kırım ve Kırım'ın etrafındaki dünyayı kendileri için belirleyen genç akademisyenlerin çalışmalarına kulak vermek, onların çalışmalarını tanıtmak; bu kapsamda da akademisyenlerin yüksek lisans ve doktora tezlerini dinleyicilerle paylaşmalarını sağlamaktı.

WhatsApp Image 2021 03 26 at 21.46.27 1

Yeni başlayan "Söz Gençlerin-Zemanevi Sohbetler Serisi"nde ise 11-17 yaş arası gençler tamamen kendi seçtikleri Kırım'la ilgili birbirinden değişik konuları yarımşar saatlik sunumlar şeklinde katılımcılarla paylaşacaklar. Yüreklerine vatan Kırım sevgisi düşmüş bu gençlerimizle program Ramazan Bayramı tatilinde kısa bir arayla birlikte her hafta Cuma akşamı devam edecek ve okulların tatil olduğu günlerde sona erecek.

"Söz Gençlerin" etkinliğinde temel amaç henüz hayatlarının baharında olan, ilk gençlik çağlarındaki gençlerimizi Kırım konusunda araştırma yapmaya teşvik ve motive etmek. Ayrıca Kırım Tatar teşkilatlarına bir şekilde yolu düşen bu yaşlardaki gençlerin Kırım konusunda ileride neler yapabileceğine dair bir örnek sunmak.

WhatsApp Image 2021 03 25 at 11.50.09

Kırım Derneği Genel Merkezi'nin organizasyonunda yüreğine vatan Kırım sevgisi düşmüş 11-17 yaş arası gençlerimizle yaptığımız "Söz Gençlerin - Zemanevi Sohbetler Serisi"nde ilk hafta konuğumuz Tuğçe Ağıral oldu. Sunumunu Fethi Kurtiy Şahin'in yaptığı etkinlikte son derece başarılı bir hazırlık yapan Tuğçe katılımcılara "Alim Aydamak" ile ilgili slaytlar eşliğinde bir sunum yaptı. Zoom platformu aracılığıyla çevrimiçi olarak saat 21.00'de gerçekleştirilen programdaki bu sunumla pek çoğumuz belki de sadece yırlarımızda adını işittiğimiz ama hakkında çok fazla fikrimiz olmayan “Alim Aydamak” la ilgili bilgi sahibi olduk.

Facebook’ta eş zamanlı olarak canlı yayınlanan sunumu https://youtu.be/8rsDJDxKCIY adresinden bir kez daha izleyebilirsiniz.