•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Türkiye'de kurulu Kırım Tatar Teşkilatları Platformu, Koordinasyon Kurulu Başkanı Ümit Şilit'in başkanlığında 10.Nisan.2021 akşamı saat 21.00’de toplandı.

    WhatsApp Image 2021 04 10 at 23.38.49

    İnternet aracılığıyla çevrimiçi olarak düzenlenen toplantıda Kırım'daki durum ile Kırım Tatar halkını yakından ilgilendiren siyasî ve insanî gelişmeler ele alındı. Toplantının ana gündem maddesini "Kırım Tatar Diasporasının Ukrayna Anayasasında millî ve coğrafî esaslara dayalı Kırım Tatar Özerkliği hakkında Anayasa Değişiklik Teklifi" oluşturdu.

    WhatsApp Image 2021 04 10 at 23.37.02

    Diaspora teklifi, daha evvel Ukrayna Parlamentosuna sunulan teklifle madde madde karşılaştırılarak bir kez daha incelendi. Teşkilat Başkanları diaspora teklifi üzerine görüşlerini bildirdi. Toplantı sonrasında Platforma üye tüm sivil toplum kuruluşlarının başkanları diaspora teklifine desteklerini bir kez daha yinelediler. Millî ve bölgesel esaslara dayalı Kırım Tatar Özerkliği'nin gerçek anlamda tesisi için Diaspora teklifinde ısrarcı olunması ve bu teklifle ilgili çalışmaların yoğunlaştırılması yönünde fikir birliğine varıldı.

    Toplantının ikinci gündem maddesini "18 Mayıs Sürgününü Anma Faaliyetleri" oluşturdu. Kararlaştırılan faaliyetler teknik detaylarının tamamlanmasını müteakip kamuoyu ile paylaşılacak.

     

     

    Pin It