• Kırım Derneği Genel Merkezi adına dost Ukrayna'nın "Bayrak Günü"nü ve "Bağımsızlık Günü"nü kutluyoruz.

Yaşadığımız coğrafyanın yakın tarihi ne yazık ki savaşlar, açlıklar, zulümler, kan ve gözyaşı ile doludur. Ekonomik olarak kalkınmış, güçlü bir demokrasi ile hukukun ihdas edildiği; insan haklarının ve insanlığın ortak değerlerinin yüceltildiği bir ülkede yaşamak isteyen Kırım Tatarları bu amaçlarına ulaşabilmek için çok çalışmak ve mücadele etmek zorunda olduklarını gayet iyi bilmektedirler. Bu bağlamda bugün başlayan ve 50'ye yakın ülkenin çeşitli seviyelerde temsil edildiği "Kırım Platformu" bölgemizin geleceğini aydınlatan bir çalışma olacaktır. Medeni ve demokratik ülkelerin verdiği bu önemli destek Türkiye'de yaşayan milyonlarca Kırım Tatarı tarafından büyük bir sevinç ve saygıyla karşılanmaktadır.

Kırım Platformu çalışmalarının bölgemizde ve dünyada huzur, barış ve kardeşliğin tesisine yardımcı olması dileklerimle dost ve kardeş Ukrayna'nın "Bayrak Günü"nü ve "Bağımsızlık Günü"nü bir kere daha yürekten kutluyorum.

Mükremin Şahin
                                                                                                                                                                                                           Genel Başkan