• Genel Merkezimizin pandemi nedeniyle 1.5 yıldır yapılamayan Olağan Genel Kurul Toplantısı 4 Eylül 2021 Cumartesi günü Yeni Oran’daki Genel Merkez binamızda gerçekleştirildi.

WhatsApp Image 2021 09 04 at 13.35.40 1

Koronavirüs salgınının yükselme eğilimi gösterdiği bu dönemde Olağan Genel Kurul’un yapılması mecburiyeti sebebiyle pandemi koşullarına uyularak misafirler ve üyeler açık havada toplantıya katıldılar.

WhatsApp Image 2021 09 04 at 13.35.41 1

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Ant Etkenmen’in okunmasının ardından Dernek üyeleri tarafından verilen önerge ile Tuncer Kalkay, Rıfat Baybörü ve Mustafa Şahin’in seçilmesi ile divan heyeti oluşturuldu. Daha sonra Faaliyet Raporu hakkında Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Denetim Kurulu Raporu hakkında da Tuncay Kalkay tarafından bilgi verilerek ibra edildi.

241547569 821639908379055 1667645133284013636 n

DERBİS Sistemi’ndeki kayıt zorunluluğu sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaralarının sisteme girilmesinin gereği ve TC numaralarına ulaşılamayanların üyelikten çıkarılması hususunda Genel Kurul tarafından takibinin yapılması için Yönetim Kurulu’na yetki verildi. Ayrıca Dernek Tüzüğü’ndeki iki mevzu üzerinde değişiklik yapıldı. Böylece üye kayıt ücreti olarak bir defaya mahsus alınan miktar 10 tl’den 100 tl’ye, yıllık üye aidat miktarı da 50 tl’den 240 tl’ye (aylık 20 tl) çıkartıldı.

WhatsApp Image 2021 09 04 at 13.35.37

Dernek organlarının seçimi sonrasında 3-4 Eylül 2021 tarihlerinde Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in yanı sıra 4 Kırım Tatarının daha alıkonulmasına dair kınama konuşması yapılarak Kırım Tatar diasporası adına bu hukuksuzluğa sert tepki gösterildiği bildirildi.

WhatsApp Image 2021 09 04 at 13.49.00

Genel Başkan vekilimiz Av. Namık Kemal Bayar Kırım’ın işgali meselesinin dünyadaki gelişen çeşitli olaylar nedeniyle Kırım Platformuna kadar gündemden düştüğünü anımsatarak dilek ve temenni konuşmaları kısmında yaklaşık 140 Kırım Tatarının işgalci Rusya tarafından esir olarak tutulduğunu ifade etdi. Rus işgalcilerin 3-4 Eylül 2021 tarihlerinde Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in yanı sıra 4 Kırım Tatarını daha alıkoyduğunu belirten Bayar, Kırım Tatar diasporasının bu hukuksuzluğa sert tepki gösterdiğini vurgulayarak, Divan Kurulunca alınan kararla kayda geçirileceğini bildirdi.

241468240 243869190959536 2306319827153556259 n

Gündemin son maddesinin görüşülmesinin ardından yönetim, yeni seçilen kadroya devredildi.

Genel Merkezimizin dernek organlarına seçilen asil ve yedek üyeler aşağıdaki gibi belirlendi:

YÖNETİM KURULU

Asil Üyeler                                                                                                                  Yedek Üyeler

1-Mükremin Şahin                                                                                                           1-Serkan Sava
                 2-Av. Namık Kemal Bayar                                                                                               2-Serdar Günönü
                 3-Tuncer Kalkay                                                                                                               3- Ali Onur Kara
                 4- Rifat Baybörü                                                                                                               4-Fatih Evrensel Emre
                 5-Av.Mihriban Ceylan                                                                                                      5-Hasan Benli
                 6-Ali Olgun Boydak                                                                                                          6-Seyfettin Canpolat
                 7-Sinan Gündemir                                                                                                            7-Yalkın Giray Yüksel
                 8-Murat Batır                                                                                                                     8-İslam Uluçay
                 9-Semih Gezer                                                                                                                  9-Servet Yetkin
               10-Ömer Ali Azak                                                                                                              10-Fethi Kurtiy Şahin
               11-Uğur Akdeniz                                                                                                                11-Görkem Akbulut
               12-Ülkü Aksel                                                                                                                     12-Şamil Ersöz
               13-Rasim Özçelik                                                                                                               13-Samet Cengiz
               14-Mustafa Şahin                                                                                                              14-Emre Ata
               15-Tuncay Kalkay                                                                                                              15-Kevser Özel
               16-Nur Şeker Kurnaz                                                                                                         16-Halil İbrahim Dağ
               17-Cem Arslan

DENETİM KURULU

Asil Üyeler                                                                                                                 Yedek Üyeler

1-Zeki Doğaner                                                                                                             1-Prof.Dr.Sezai Özçelik
                     2-Ümit Yüksel                                                                                                                2-Hidayet Önder
                     3-Serdar Karatay                                                                                                           3-Sema Karaarslan

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU

Asil Üyeler                                                                                                             Yedek Üyeler

1-Av. Uğur Yaşar Uygun                                                                                                1-Ertuğrul Nas
                    2-Dr.Niyazi Elitok                                                                                                            2-Recep Aktaran
                    3-Şükrü Bilgili                                                                                                                  3-Metin Aydoğan

Dilek ve temenni konuşmalarının ardından genel kurul sona erdi.