• Son günlerde Vatan Kırım’da yaşanan covid-19 salgını kaynaklı felaket sebebiyle Kırım Tatar Teşkilâtları Platformu tarafından bir dua programı düzenlendi.

Bu etkinlikle ilgili duyuru şu şekilde yapıldı:

“Duaya davet ediyoruz!

Vatanımız Kırım'da son günlerde covid-19 salgını felâkete dönmüştür. İnsanlarımız salgın sebebiyle kırılmaktadır. Aşı, ilaç ve tedavi konularındaki yetersizlikler insanlarımızı çaresiz bırakmaktadır. Diğer taraftan halkımıza ve yolbaşçılarına yapılan baskılar, gözaltılar ve hapis cezaları bütün şiddetiyle devam etmektedir.

İnançlı insanlar olarak yaradana sığınıyor ve ondan yardım diliyoruz.

20 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 19.30'da zoom platformu üzerinden düzenlenecek dua programımız Kırım Dernekleri Genel Merkezi facebook sayfasından eş zamanlı yayınlanacak ve canlı olarak takip edilebilecektir. Bütün kardeşlerimizi duamıza katılmaya davet ediyoruz.

"Allah bize yeterli bir yardımcı ve en büyük destektir."

Kırım Tatar Teşkilâtları Platformu”