• Ukrayna'nın yeni atanan Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar Genel Merkezimizi ziyaret etti.

WhatsApp Image 2021 11 24 at 16.44.43 1

Pandemi koşulları sebebiyle yönetim kurulumuzdan bir grup arkadaşımız ile  Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Koordinatörü Ümit Şilit’in hazır bulunduğu ziyaret yaklaşık 2 saat süren bir çalışma toplantısına dönüştü.

WhatsApp Image 2021 11 24 at 16.44.43 2

Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin geliştirilmesi, iki ülkenin tanıtımlarının karşılıklı olarak kuvvetlendirilmesi hususunda yapılabilecekler ile işgal altındaki Kırım ve Kırım Tatarlarının durumunun değerlendirildiği görüşmede çalışma mevzularının belirlenmesi ve önümüzdeki günlerde istişare edilerek geliştirilmesi konusunda mutabakata varıldı.

WhatsApp Image 2021 11 24 at 16.44.45

Sayın Büyükelçi ziyareti esnasında diaspora kimlikleri hazırlanmış olan vatandaşlarımızın bizzat getirdiği belgelerini Genel Başkanımız Mükremin Şahin’e teslim etti.

WhatsApp Image 2021 11 23 at 19.37.07

Bu arada Kırım Vakfı Mütevelli Heyeti Azası Mine İmrak’ta diaspora kimliğini Sayın Büyükelçi’nin elinden teslim aldı. Bu kez gelen kimliklerin özelliği belgelerde Sayın Vasyl Bodnar’ın imzasının bulunması. Zira Sayın Bodnar Ankara’ya Büyükelçi olarak atanmadan önce Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak çalışmaktaydı ve diaspora kimliklerini hazırlayan birim kendisine bağlıydı.

WhatsApp Image 2021 11 24 at 16.44.44 2