• Daha önce ilân ettiğimiz gibi  Genel Merkezimizin faaliyetleri arasında yer alan kermesimiz bu yıl 1917 Kurultayımızın 104’ncü yılı münasebetiyle gerçekleştirilecek olan “Kırım Kültür Günleri” kapsamında yer alıyor.

Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi tarafından organize edilen kermes ürünlerinin temini tamamen gönüllülerin katkılarından oluşuyor. Kermes kapsamında davetlileri el sanatlarından, müziğe, yemeklerden sürpriz hediyelere kadar birçok şey bekliyor.

Açılışı 16 Aralık 2021 Perşembe günü saat 15.00’te yapılacak olan “Kırım Kültür Günleri” ve “Geleneksel Kermes” etkinlikleri 19 Aralık 2021 Pazar günü saat 20.00’ye kadar Kırım Derneği Genel Merkezi’nin Mürsel Uluç Mahallesi’ndeki Dr.Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi’nde görülebilir.

Bu yıl kapsamı genişleyen etkinliklerde yer alacak etkinliklerimizden olan söyleşilerin programını daha önce paylaşmıştık. Ancak tam etkinlik döneminde karantinada olankıymetli dostumuz Gönül Şamilkızı’nın  “Ballıkpınar-Bir Kırım Tatar Köyü” başlıklı sohbetini çok üzülerek başka bir etkinikte yer almak üzere iptal etmek durumunda kaldık. Bu arada çok merak edilen Cengiz Evirgen tarafından hazırlanan, yılların emeği “Polatlı Kırım Tatar Türkçesi Sözlüğü”nün yazılış hikâyesi ile ilgili bir sohbeti programımıza ekledik. Dolayısıyla küçük saat değişikliklerimiz oldu. O nedenle program tanıtım afişimizi çok dikkatli bir şekilde incelemenizi öneriyoruz.  Ayrıca “Geleneksel Kermes”imizin 4 gün boyunca süreceğini ve stantlarımızın açık olacağını bir kez daha hatırlatmak isteriz.

“Kırım Kültür Günleri” Sohbet Programları

16 Aralık 2021- Perşembe
                                                 15.00  Açılış
                                                 15.30  “1917 Kurultayı’na Bağışlanan Uluslararası Satranç Turnuvası” sonuçlarının ilânı
                                                 16.00  Metin Batur-Mamed Cafarov “Kırım Yırları” dinletisi

17 Aralık 2021-Cuma
                                                 13.30  Anife Qurtseyit “Kiev’de Qırım Ailesi”
                                                 15.30  Mehmet Berk Yaltırık “Halk Hikâyelerinde Korku”
                                                 17.00  Cengiz Evirgen “Polatlı Kırım Türkçesi Sözlüğü”
                                                 18.00  Nurten Ceceli Alkan “Çocuklarımız İçin Kırım'dan Masallarımız Var”
                                                 19.30  Zera Bekirova “Nenkecan 10 Yaşında”

18 Aralık 2021-Cumartesi
                                                  11.00  Mayre Luman “Qırımtatar Nakışları”
                                                  12.30  Serra Menekay Öncel “Hekimlikten Yazarlığa”
                                                  14.00  Pınar Ayhan “Tohumluk Vakfı-Köy ile Kent Arasında Aydınlanma Köprüsü”
                                                  16.00  Lilâ Bucurova “Sürgün Şiirleri”
                                                              Elzara İslâmova “Crimean Tatars faaliyetleri ve Tercüman Belgeseli”
                                                  18.00  Zafer Karatay “Emel Mecmuası’nın 91.Yıldönümü”

Tüm dostlarımız için bir müjdemiz daha var. Kırım Derneği Genel Merkezi’nin yemek tutkunlarını Kırım Tatar Mutfağı ile tanıştıracak olan kafeteryası “QALAQAY”da ilk çibörek pişti ve kafeteryamız “Kırım Kültür Günleri” kapsamında konuklarımızla tanışacak.

Kırım Kültür Günleri afişi

Kırım Derneği Genel Merkezi bünyesinde kurulan eğitim, kültür ve sosyal yardım konusunda çalışmalar yapan ”Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi” tarafından organize edilen kermesimize destek amacıyla hazırlanan bilet satışlarımız da devam etmekte. Etkinliğin son günü biletlerdeki numaralarla yapılacak olan çekilişle belirlenecek şanslı numaralara 4 adet çeyrek altın ve 50 adet sürpriz hediye verilecek. 19 Aralık 2021 saat 18.00’e kadar temin edilebilecek olan çekiliş biletlerinin kazananları üzerindeki numaralarla www.kirimdernegi.org.tr adresinden yayınlanacak. Kermes ve yardım amacıyla satılan biletlerin geliri derneğimizin amacı doğrultusunda sağlık, eğitim, kültür ve sosyal yardım için yapılan çalışmalarda kullanılacaktır.

Kermesimize bağış yaparak katkıda bulunmak isteyenler “Kermese Bağış” açıklaması ile TC Ziraat Bankası Ankara Yenişehir Şubesi’nin TR 2900 0100 0471 3977 5088 5001 numaralı hesaba bağışlarını gönderebilirler.