•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna diplomatik ilişkilerinin 30. yıldönümü dolayısıyla 3 Şubat 2022 Perşembe günü Ukrayna’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

    Giriş resmi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik eden eşi Emine Erdoğan ise Kiev’de faaliyet gösteren Kırım Ailesi Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

    Kızlar ve nakışlar

    Bu ziyaret esnasında Emine Erdoğan’a Kırım Ailesi’nin kurucusu ve hali hazırdaki yöneticisi Anife Kurtseyitova tarafından Kırım Ailesi’nin derslikleri gezdirildi.

    Tablo hediye edilirken

    Emine Hanım, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle düzenlenen Kırım Tatar nakışı kurslarının düzenlendiği sınıfı büyük bir ilgiyle inceledi.

    Ziyaret 1

    Merkez hakkında bilgi aldıktan sonra Kırım Ailesi Yır ve dans Topluluğu’nun kendisi için düzenlediği küçük konseri seyretti.

    Kızların dansı

    Emine hanıma, merkezin geçtiğimiz yıl yayımladığı “Kırım ve Kırım Tatarlarının Tarihi” isimli kitap ve Kırım Tatar nakışı kursuna katılan hanımların hazırladığı ürünler hediye edildi.

    Fes hediye edilirken

    TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer ve YTB Başkanı Abdullah Eren’in de katıldığı ziyaret sırasında Emine Erdoğan, Genel Merkezimizin katkıları ve YTB’nin desteği ile Kırım Tatarca’ya çevrilen çocuk kitap setlerini merkezde eğitim gören çocuklara hediye etti.

    Anife TİKA YTB ortak fotoğraf

    YTB tarafından desteklenen proje kapsamında, Ukrayna’nın en eski ve tanınan yayın evlerinden olan The Old Lion Publishing House tarafından yayınlanan, Ukraynalı yazar Kateryna Mikhalitsyna ile ressam Oksana Bula tarafından hazırlanan ve 3 ayrı kitaptan oluşan çocuk okuma seti Zuleyha Kadrizade tarafından Kırım Tatarca’ya tercüme edilerek Latin alfabesiyle basıldı.

    Zuleyha Kadrizade ile

    Bu kitap setinde insanın kendisini ve etrafındaki diğer insanları çocukluk çağında tanıması, kimlik arayışı, dünyadaki yerimiz ve köklerini tanıma çabası, vatan ve aile bağları, doğa sevgisi ve gerçeklerin ancak köklerini tanıdıktan sonra anlaşılacağı vurgulanıyor.

    Anife ve Emine hanım

    Dans erkekler

     

    Pin It