• Kırım Tatarlarının efsanevi lideri Mustafa Kırımoğlu 29 Mayıs 2022 tarihinde ziyaret ettiği Derneğimiz Genel Merkezinde bir dizi görüşmelerde bulundu.

Banner

Mustafa Kırımoğlu ile yapılan görüşmelerde Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Umerov ile Meclis Üyesi Gayana Yüksel, Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Koordinatör Başkanı Ümit Şilit, Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Sekreteri Namık Kemal Bayar, Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, TÜRKSİD Ukrayna Derneği Başkanı İsmet Yüksel ve Kırım Tatar milli hareket emektarı Zevcet Kurtumerov da yer aldı.

Giris

Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisinde düzenlenen hoş geldin karşılamasının ardından Mustafa Kırımoğlu Genel Başkanımız Mükremin Şahin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

284382647 10159806370923211 1379709404642065526 n

Yeni görevi devir alan yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerini iletmek için ziyaret ettiği Kırım Vakfı’nda Kırımoğluna Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay eşlik etti.

e7e41102 c7d1 48e4 a712 2e1210627780

Bekir Sıtkı Çobanzade Kütüphane Salonunda düzenlenen ilk toplantıda genel konular üzerinde duruldu. Kurultay Salonunda düzenlenen ikinci toplantı ise daha detaylı konular görüşüldü. Görüşmelerin ağırlıklı kısmında, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali çerçevesinde gelişen olaylar yanında Kırım Tatarlarının durumu da yer aldı.

67df6037 f44d 45f3 8e47 cd10ed11f194

7d2b7cae ac49 4d11 8240 4a41dbfc138e