• Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva 27 Aralık 2022 tarihinde Genel Merkezimizi ziyaret etti.

Tamila Taseva.k

Bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’da bulunan Tamila Taşeva, Ukrayna Büyükelçiliği yetkilileri ile birlikte Genel Merkezimize yaptığı ziyarette Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yrd. İlmi Umerov, Kırım Tatar Milli Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı, TÜRKSİD Ukrayna Derneği Başkanı İsmet Yüksel, Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi Başkanı Necla Kalkay, Tuvğan Til İnternet Sitesi Koordinatörü Oya Deniz Çongar Şahin de yer aldı.

Toplantıda Ukrayna Rusya Savaşı ile birlikte Kırım ve Kırım Tatarlarına yönelik gelişmeler de değerlendirildi.