•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet 4 Ocak 2023 tarihinde Derneğimiz Genel Merkezini ziyaret etti.

    Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ankara'daki resmi temaslar çerçevesinde 3 Ocak 2023 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile bir araya geldi. Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile de 4 Ocak 2023 tarihinde Beştepe'de bir görüşme gerçekleştirdi.

    Kirimoglu Dernek2

    Genel Merkezimizde Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyeti Genel Başkanımız Mükremin Şahin ve Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay karşıladı.

    Kirimoglu Dernek1

    Görüşmede, Musafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun yanı sıra TURKSİD Ukrayna Başkanı İsmet Yüksel, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov, Ukrayna'nın İslam Ülkeleriyle Etkileşiminden Sorumlu Danışma Konseyi Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov yer aldı.

    Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Musafa Abdülcemil Kırımoğlu'na Kırım Derneğinin faaliyetleri ve hayata geçirilecek olan yeni projeler hakkında bilgi verdi. Görüşmede, Ukrayna ve özellikle Rus işgali altındaki Kırım'ın mevcut durumu hakkında istişare yapıldı.

    Kaynak: QHA

    Pin It