•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Derneği Genel Merkez Olağan Genel Kurulu 22 Nisan 2017 tarihinde Ankara’daki Genel Merkez binasında yapıldı.

    DSC01903

    Vatan uğrunda şehit olanlar, kendini millet yolunda hizmete adayanlar ve Genel Merkez’in bugüne gelmesinde büyük emeği geçenlerin ruhlarına bağışlanan Fatiha’nın ardından, Kırım Milli Marşı “Ant Etkenmen” ile “İstiklâl Marşı”nın söylenmesi ile Genel Kurul toplantısı başladı.

    DSC01798

    Yazılı olarak verilen önerge ile Divan Yönetimine Başkan olarak Ümit Yüksel, Başkan Yardımcısı olarak Mehmet Zeki Doğaner ve Yazman olarak Fethi Kurtiy Şahin seçildi.

     DSC01944

    Divan’ın göreve başlamasının ardından, yazılı olarak verilen önerge ile “Bazı üyelerin durumlarının görüşülmesi teklifi, oy birliği ile kabul edilerek gündeme eklendi.

    Gündemin 1. maddesi gereği “Faaliyet Raporu” Tuncer Kalkay tarafından anlatıldı.

    Derneğimizin merhum Genel Başkanı Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’ya şükranlarını ifade ederek söze başlayan Kalkay, Kırım’ın işgali ile Diasporaya büyük bir sorumluluk düştüğünü, bu nedenle görev yaptıkları 2014 – 2017 döneminde faaliyetlerinin büyük bir bölümünün işgalin sonlandırılmasına yönelik olarak yürütüldüğünü, bu faaliyetlerin inançla, fedakarlıkla, ısrarla, taviz vermeden ve en ufak bir karamsarlığa düşülmeden sürdürüldüğünü, gerek Genel Merkez Yönetim Kurulu’nu gerekse şube yönetimlerinin büyük çabalar gösterdiğini, Türkiye’de bulunan diğer Kırım Tatar teşkilatlarının da desteğiyle, Kırım’ın işgaline karşı her platformda güçlü bir şekilde karşı çıkıldığını ve bu işgalin hiçbir zaman ve asla kabul edilmeyeceğini ifade etti.

    Bu faaliyetleri yaparken ekip ruhu içerisinde, dayanışmaya büyük önem verdiklerini, bu sayede Türkiye’deki Kırım Tatar Diasporasının Kırım’ın işgaline karşı tutumuyla iyi bir sınav vererek sorumluluktan kaçmadığını dosta da düşmana da gösterdiğini söyledi.

    Tuncer Kalkay, konuşmasının sonunda çalışma arkadaşlarına şükranlarını sunarak Genel Kurul’a da verdikleri güvenden dolayı teşekkürlerini bildirdi.

    DSC01945

    Genel Kurul'a sunulan faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

    Daha sonra Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Karakaya tarafından okunan Denetim Kurulu Raporu da oy birliği ile kabul edildi.

     DSC01943

    İlgili gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dernek organlarının seçimine gidildi. Mükremin Şahin öncülüğünde hazırlanan tek liste, geçersiz sayılan bir oy dışındaki geçerli bütün oyları aldı ve yeni Dernek organları aşağıdaki şekilde oluştu.

    Genel Kurul'un sonunda, yeni seçilen yönetim adına söz alan Mükremin Şahin, verdikleri teveccühten dolayı Genel Kurul'a teşekkür ederek, bu Derneğin hepimizin olduğunu, Türkiye’de ve dünyada yapılması gereken pek çok işler bulunduğunu, dolayısıyla bütün üyelerin büyük desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

    Fotolar: Mustafa GÜLTEKİN

    Pin It