• Kırım Derneği Genel Merkezi’nden

15 Temmuz’un 2. Yılında Basın Bildirisi

15.07.2018 Ankara

derneklogo 150x150

15 Temmuz 2016 günü yaşanan olaylar Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli vatandaşlarına, bu güzel ülkeyle kader ortaklığı yapan dostlarımıza ve tüm insanlığın ortak hazinesi olan demokrasiye karşı yapılan hain bir saldırıdır.

Bu acı olaylar neticesinde edinilen tecrübelerin geleceğimizi inşa etmede faydalı olacağını ümit etmekteyiz. Bunu yapanlar toplum vicdanında mahkum edilmişlerdir ve öyle kalacaktırlar.

Kırım Tatarları olarak daima devletimizin, milletimizin ve laik demokratik cumhuriyetimizin yanında olacağız. Şanlı tarihimize kara bir leke sürmeye kalkışanları en sert şekilde kınıyoruz ve lanetliyoruz.

Biz Türkiye’de yaşayan Kırım Tatarları vatanın kıymetini çok iyi biliyoruz. Bizlerin dedeleri Birinci Dünya Savaşı’nda ve Kurtuluş Savaşı’nda külliyen mücadele içinde olmuşlar ve bu devletin harcına kanlarını katmışlardır. Bu devletin yaşaması ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması hususunda hiç bir gayretten kaçınmayacakları aşikardır.

Yapılan saldırının vehametini hisseden ve buna karşı duran halkımızın önünde saygıyla eğiliyoruz.

Hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralı ve mağdurlarımıza derin saygılarımızı sunuyoruz.