• Balıkesir Üniversitesi ile Türk Ocakları Balıkesir Şubesi tarafından 5-8 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenen "Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi"nde Kırım Tatarları da temsil edildi.

1

İlk gün oturum başkanlığını Prof.Dr.Reşat Genç'in yaptığı 1.Panel'de Irak Türkmenlerini temsilen Mehmet Tütüncü, Makedonya Türklerini temsilen Dr.Beycan İlyas, KKTC Türklerini temsilen Prof.Dr.Erhan Arıklı, Azerbaycan Türklerini temsilen Ganire Paşayeva;

oturum başkanlığını Prof.Dr.Mehmet Şahingöz'ün yaptığı 2.Panel'de Batı Trakya Türklerini temsilen Işık Ahmet, Gagavuzya Türklerini temsilen İvanka Köksal, İran Türklerini temsilen Mehmet Rıza Heyet, Kırım Tatarlarını temsilen DQTK Başkan Yardımcısı ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin;

2

oturum başkanlığını Namık Kemal Zeybek'in yaptığı 3.Panel'de ise Doğu Türkistan Türklerini temsilen Prof.Abdürreşit Celil Karluk, İran Türkmen sahasını temsilen Dr.Amengeli Shadmeir, Suriye Türklerini temsilen Muhammed Emin Mustafa, Türk Dünyasının Jeopolitik Önemi ve Sorunları mevzusunda Prof.Dr.Ramazan Özey konuşmacı olarak katıldılar.

Kongrenin açılış konuşmaları öncesinde yapılan ödül töreninde Türk Dünyasına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Kırım Tatar Halkının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na verilen plaketi gıyabında Mükremin Şahin aldı.

3

Onlarca akademisyenin katılarak bildirilerini sundukları Kongre 3 gün devam etti.