•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • KURBAN İBADETLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK
     

       

    Vatanın işgalinden sonra Kırım Tatarları bu sene de Kurban Bayramı’nı hüzünle kutladılar. İşgalin kalplerimize saldığı hüzne rağmen milletimiz Allah’a inancı ile kurban ibadetlerini yerine getirdi.

     
    Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi bu sene birinci defa işgalden sonra vatandaşlarımızın iç mülteci olarak göç ettiği Ukrayna’nın Kyiv, Lviv, Dnipro ve Vinnitsa şehirlerinde kurban kesimi faaliyeti icra etti. Bu şehirlerde yaşayan başta öğrenciler olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kurban dağıtımı yapıldı; bu vatandaşlarımız bayram kutlaması faaliyetlerinde bir araya gelerek bayram sevincini yaşadılar.
     
    Bu sene Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi organizasyonu ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere Türkiye ve Avrupa’dan bağışlanan 973 kurban kesildi. Türkiye’de kurulu Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’na bağlı derneklerimize bağışlanan 762 ve Hollanda Kırım Tatar Vakfı’na bağışlanan 350 kurbandan 129 adedi Kyiv, Lviv, Dnipro ve Vinnitsa’da yaşayan Kırım Tatarlarına, 194 adedi Çongar ve Kıpçak’ta (Herson Bölgesi) Kırım Tatarlarına, 600 adedi de vatan Kırım’da yaşayan müslüman kardeşlerimize dağıtılmıştır.
     
    Hollanda Kırım Tatar Vakfı, şartlı olarak bağışlanan 189 adet kurbanı da Ukrayna’da yaşayan Ahıska Türkleri için kesmiştir.
     
    Vatan Kırım’da kesilen 600 kurbandan bir kısmı yasa dışı olarak cezaevinde tutuklu bulunan kardeşlerimiz Ahtem Çiygöz, Mustafa Değirmenci, Ali Asanov, Rüstem Vaitov, Nuri Primov, Ruslan Zeytullayev, Ferat Seyfullayev, Emir Üsein Kuku, Müslim Aliyev, Vadim Sürih, Enver Bekirov, Refat Alimov, Arsen Cepparov, Zevri Abseitov, Remzi Memetov, Rüstem Abilvatov ve Enver Mamutov adına Eskişehir Kırım Derneği tarafından evlerinde kesilmiştir. Ayrıca 24 Mayıs 2016 tarihinde Kırım’ın Bahçesaray şehrinde evinin önünden kaçırılan Dünya Qırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu Üyesi Ervin İbragimov adına da bir kurban kesilmiştir.
     
    Kurban Bayramında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yalnız bırakmayan bütün teşkilatlara ve hayırseverlere teşekkür ederiz.
    Pin It