•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •  

    Kırım Tatar Türkleri’nin değerli temsilcileri,

    Sevgili Misafirler,

    Aziz Kardeşlerim,

    Sizleri en kalbi duygularımla, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

    Kırım Tatar Türklerinin, kendi öz yurtlarından kopartılarak sürgüne gönderilmelerinin 72’inci yıldönümü bir kez daha acıyla, üzüntüyle idrak ediyoruz.

    Sürgün sırasında ve sürgün edildikleri yerlerde vatan özlemiyle hayata gözlerini yuman tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

    1980’lerin sonlarından itibaren yeniden yurtlarına dönebilme imkanı bulabilen Kırım Tatarlarının yaşadığı acılar halen hafızalardayken, Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgali, yeni baskılara ve zulümlere sebep oldu.

    Bir kez daha ifade etmek isterim ki; Türkiye, Kırım’ın gayrı meşru ilhakını tanımamıştır ve asla tanımayacaktır.

    Ukrayna’daki krizde temel önceliğimiz, Kırımlı kardeşlerimizin huzur, emniyet ve refahlarını temin etmektir.

    Kırım’da yaşanan baskıları ve hak ihlallerini yakından takip ediyor, önüne geçmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

    Kırım Tatarlarının sıkıntılarını dünya gündemine taşımak için de çalışmaya devam ediyoruz.

    Birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermeden, hak ve özgürlük mücadelemizi sürdürecek; Han Saray’da boynu bükük kalan “Gözyaşı Çeşmesinin” mahzunluğuna inşallah hep birlikte son vereceğiz.

    Sürgünün ve büyük acının 72’nci sene-i devriyesinde Anadolu Meydanı’nda bir araya gelerek, soydaşlarımızın aziz hatıralarına sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

    Ankara’da bir araya gelen sizler başta olmak üzere, tüm Kırım Tatar Türklerini muhabbetle selamlıyor; mücadelenizde başarılar diliyorum.

    Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

    Pin It