•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Her yıl Ankara Polatlı’da Derneğimiz Toydemir Şubesi tarafından düzenlenen Kırım Hatıra Ormanı geleneksel fidan dikme etkinliğinin 12’ncisi 8 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirildi.

    Etkinliğe Genel Sekreterimiz Ömer Özel, Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Akdeniz, Serik Öz Tatarlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakim Yenal, Konya’dan Kırım Halk Koleji ve aileleri ile birlikte Polatlı’dan misafirler katıldı. Etkinliğe ayrıca Tempo Tur ve Gezginleri de 50 kişilik bir ekip ile katıldılar.

    Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Kırım Tatar Milli Marşı’nın okunmasıyla başlayan 12. Geleneksel Fidan Dikme Etkinliği protokol konuşmalarıyla devam etti. Toydemir Şube Başkanımız Vecdi Özgey, Kırım Hatıra Ormanının geçmişini ve önemini anlatarak, Toydemir köyü, Kırım ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili bir konuşma yaptı.

    Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Toydemir Şubesi olarak, geçen yıl şube olduklarını ancak Genel Merkez bağlantılı olarak 10 yıldır faaliyetlerde bulunduklarını kaydeden Özgey, bu yıl 12. Geleneksel Fidan Dikme Etkinliğini icra ettiklerini belirtti.

    Toydemir Şube Başkanımız Vecdi Özgey;  şuan Kırım Hatıra Ormanında dikili fidan sayısının 7 bin 300’e ulaştığını, her yıl 300’e yakın fidan dikildiğini,  Hatıra Ormanı olarak teşkil edilen alanın Sakarya Meydan Muharebesi’nde, yani Kurtuluş Harbinde 12. Grup Karargahı’nın olduğu yer olması nedeniyle, şehitlerimizin ve Kırımlı büyüklerimizin anısına 12 bin fidan dikimini hedeflediklerini, Kırım Hatıra Ormanında hedefledikleri 12 bin fidanı yıllara yayarak gerçekleştirmek istediklerini, her yıl sponsorlarının ve çevrelerindeki insanların katkılarıyla büyük fidanlar diktiklerini ve ellerinden gelen bütün imkanlarını kullandıklarını ifade etti.

    Protokol konuşmaları sonrasında 12. Geleneksel Fidan Dikme Etkinliğine katkıda bulunanlara plaketleri verildi. Plaket takdiminin ardından fidanları diken katılımcılar daha sonra Genel Merkezimiz Yaşlar Ekibinin Halkoyunları gösterilerini izlediler. Etkinlikte misafirlere geleneksel Kırım yemeği çibörek ve ayran ikram edildi. Etkinlik sonunda 320 adet fidanın dikimi gerçekleştirilmiş oldu.

      

    Bu yılki geleneksel fidan dikme etkinliğini Kanal B (Başkent TV) de takip etti. Kırım geleneksel halk oyunlarını ve etkinliğin çekimini yapan Kanal B ekibine Horoz Telleme ve Sıra Telleme gibi çeşitli Kırım Tatar oyunları sergilendi.

      

    Pin It