•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimizin yeni kurulan teşkilatlarından Sungurlu Şubesi 2014 İsmail Bey Gaspıralı Yılı münasebetiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. 24 Aralık 2014 Çarşamba günü başlayan faaliyetler 26 Aralık 2014 Cuma günü bir panelle sona erdi.

     

    Üç gün süren etkinlikler sırasında en büyük ilgiyi açılan bir stantta hem tanıtılan hem de katılımcıların beğenisine sunulan Kırım yemekleri çekti.

    Ayrıca kurulan bir stantta Derneğimiz yayınları ve Kırım’a ait el sanatı ürünleri de ilgiyle karşılandı.

     

    Etkinliğin üçüncü gününde Çorum’un Sungurlu ilçesi Şekerpınar Mahallesi’nde bulunan 16. Caddeye Belediye meclisi kararıyla “Mustafa Cemiloğlu Caddesi” adı verildi. Caddenin adının değiştirilmesi sebebiyle yapılan törene Çorum Valisi Ahmet Kara, Çorum Alay Komutanı Jandarma Kd.Albay Ahmet Çelik, Boğazkale Kaymakamı ve Sungurlu Kaymakam Vekili Osman Aydoğan, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Şen, MHP İlçe Başkanı Musa Çoksezgin ile birlikte sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

     

    Cadde açılışının ardından Vali Ahmet Kara, protokol ve katılımcılar Derneğimiz Sungurlu Şubesi tarafından tertip edilen “İsmail Bey Gaspıralı ve Kırım” başlıklı panele katıldılar. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Enver Aydoğan, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Tümen Somuncuoğlu ve Derneğimiz Genel Başkan Yardımcısı Mükremin Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı panel katılımcılar tarafından büyük ilgi ile izlendi. 

    Panelin ardından Vali Ahmet Kara ve beraberindekiler, katılımcılar ila birlikte Sungurlu Şubemiz tarafından yer sofrasında ikram edilen ve “Kırım Yemekleri Tanıtım Günü”nde sunulan ikramların tadına bakma fırsatı buldular.

    Yemek sonrası yapılan sofra duasının ardından Sayın Vali Sungurlu Şubesi Ziyaretçi Defteri’ni imzalayarak etkinlikten ayrıldılar.  

    Derneğimiz Sungurlu Şubesi’nin düzenlemiş olduğu etkinliğin perde arkasındaki kahramanları, üç gün boyunca lezzetli Kırım aşlarını hazırlayıp katılımcılara sunan hanımefendilere özellikle teşekkür ediyoruz. Kültürümüzü yaşatıp, böyle bir günde gösterdikleri  özveriyle herkese örnek oldular, ellerine sağlık…

      

     

      

    Pin It