•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • AKMESCİT (QHA) - Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov’un Moskova’daki açıklamalarını Rusya’dan silahlı müdahale daveti olarak nitelendirerek Konstantinov’un cezalandırılması gerektiğini söyledi.

    Kırım Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov’un Moskova ziyareti sırasında, Ukrayna’da durumun daha da gerginleşmesi halinde Kırım’ın Ukrayna’dan ayırılabileceğine dair açıklamalarını yorumlayan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, gazetecilere verdiği demeçte, “Devletimizde ne olursa olsun, bu bizim ülkemiz, burası Ukrayna! Bu yüzden böyle endişe verici bir dönemde, Kiev’de hoşlarına gitmeyen bir iktidarın olması halinde belli bir bölgenin Ukrayna’dan ayrılmasına yönelik eylemlere hazır olduklarını belirten bazı bölgelerin yöneticileri, en az Kiev sokaklarında ateş edenler kadar suçludur” dedi.

    Bu tür açıklamalar yapan insanların cezalandırılması gerektiğini belirten Refat Çubarov, “Moskova’da bulunduğu sırada Kırım Parlamento Başkanı olarak bu açıklamayı yapan Konstantinov’la ilgili duruma gelince… Ben bu durumu “Öyle bir şey yapın ki, biz de parlamento oturumunda bizim de istediğimiz, sizin de beklediğiniz kararları alalım” şeklinde açıklamalar yaparak olayları kışkırtma girişimi olarak kabul ediyorum” dedi.

    Refat Çubarov, Kırım Tatarlarının Konstantinov gibi siyasetçilerin yaptığı açıklamaların gerçeğe dönüşmesine müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

     “Bu, zor bir dönemden geçen ülkede yapılan siyasi düzenbazlıktır. Kırım Tatarları asla buna izin vermeyecek. Bu bizim de toprağımız, Kırım’da yaşayan herkesin toprağı, başka vatanımız yok. Devletimiz bölünmeden kalacak, Konstantinov gibileri ise gelir giderler” şeklinde konuşan Çubarov, Ukrayna’da durumun istikrara kavuşmasından ve normal iktidarın olmasından sonra Konstantinov’un cezalandırılacağını dile getirdi.

    Esma Kasar
    QHA
    Pin It