•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimiz Kocaeli Şubesi tarafından 26 Ocak 2014 Pazar günü Kocaeli’deki dernek binasında çibörek günü tertip edildi.

    Saat 13.00’den saat 17.30’a kadar devam eden çibörek gününde, Kocaeli Şubemizin Kadınlar Komisyonunun bizzat pişirip konuklara ikram ettiği nefis çibörekler gün boyu hem kokusuyla hem lezzetiyle misafirlerin büyük beğenisini kazandı.

     

    Kocaeli’ndeki dernek üyelerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği çibörek gününe Genel Merkezimiz, Gebze Şubemiz, Eskişehir Kırım Derneği, Vatan Kırım’da faaliyet gösteren Fidançıq Balalar Eğitim Merkezi ile Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi idarecileri de katıldı.

    Çibörek gününün açış konuşmasını yapan Kocaeli Şube Başkanımız Suavi Oktay, Kırım Tatar kültürünün yaşatılmasında derneklerin fonksiyonlarının önemine değinerek, elbirliği ile paylaşılarak, sorumluluk alınarak, yardımlaşılarak yapılan faaliyetlerin sonucunda duyulan ortak hazzın çok değerli olduğunu belirtti. Oktay, değişik şehirlerden ve Vatan Kırım’dan katılan vatandaşlarımızın bu günde kendileri ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, bütün katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

    Genel Başkanımız Tuncer Kalkay, medeniyetimizin yaşatılmasında herkese sorumluluklar düştüğünü, öncelikli olarak dilimizin yaşatılmasının olmazsa olmaz bir konu olduğunu, çocuklarına anadilinin öğretilmesinin ailenin görevi olduğunu, aile içerisinde anadilinin kullanılmasının özendirilmesi gerektiğini ifade ederek, bu tür toplantıların sorumluluklarımızın gündeme gelmesinde vesile olduğunu belirtti. Kalkay, Genel Merkezi ve Şubeleri ile bu konuların önemle üzerinde duran Derneğimizin faaliyetleri ile dil konusunu önemle işlediklerini anlattı.

    Gebze Şube Başkanımız Şerife Orak, Kocaeli ve Gebze Şubelerimizin yakın olması dolayısıyla, faaliyetlerinde de yanyana ve omuz omuza olduklarını belirterek, yapılacak pek çok iş olduğunu, bunun içinde zamanı çok verimli kullanmanın önemine değinerek, Yakın zamanda planladıkları faaliyetlerinden bahis etti.

     

    Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Mesut Ör de, Kocaeli Şubemizi tebrik ederek, Kırım Tatarcanın kullanılmasında daha fazla çaba göstermemiz gerektiğini ifade etti.

    Kırım Devlet Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi, Kırım Tatar Dili Fakültesi Dekanı Ranetta Gafar, böyle nezih bir toplantıda vatandaşları ile olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Kırımlı büyük düşünür İsmail Bey Gaspıralı’nın Ölümünün 100. yılı olması vesilesi ile İsmail Bey Gaspıralı ile ilgili projelerinde birlikte çalışma teklifi getirdi.

    Kırım’da Kırım Tatar çocuklarının kendi anadillerini kullanmasına yönelik eğitim veren Fidançık Balalar Eğitim Merkezi idarecilerinden Enise Abibulla, Türkiye’de bu tür faaliyetleri görmenin kendileri için büyük bir moral olduğunu, böyle bir ortamda bulunmaktan da büyük bir heyecan duyduğunu belirtti.

    Çibörek günü Genel Merkez Kırım Tatar müziği hocası Tamila Abibula’nın yırladığı Kırım yırları ile renklenirken, Genel Merkez Kırım Tatar halk dansları hocası Meryem Kadir’in dansları ile şenlendi.

      

     

    Pin It