• 26-27 Ekim 2013 tarihlerinde yapılan VI.Kırım Tatar millî Kurultayı’nda Meclis Başkanlığı’na seçilen Refat Çubarov’u ziyaret eden Genel Merkez heyetimiz kendisine ve çalışma arkadaşlarına çalışmalarında başarılar dilediler.

Genel Başkanımız Tuncer KALKAY başkanlığındaki heyetimiz Kirilova sokağındaki çalışma ofisinde ziyaret ettikleri Çubarov’a her zaman Millî Meclisimizi desteklediklerini ve destekleyeceklerini belirterek Kurultay’ın kararlarının tüm dünyada Kırım tatarları için yol gösterici olduğunu ifade ettiler. Diasporanın en büyük sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerine devam etmekte olan Kırım Derneği Genel Merkezi’nin Millî Meclisle yapmakta olduğu ortak çalışmaların bundan sonrada artarak devam edeceğini belirten heyetimiz yeni seçilen meclis azalarını tebrik ederken bugüne kadar büyük bir özveri ile hizmet etmiş olan bir önceki dönem vekillerimize de teşekkür etmek gerektiğini ifade ettiler. Millî Meclis Başkanımız Refat Çubarov ise diasporanın Kırım’daki vatandaşlarımızın arkasındaki en büyük güç olduğunu ifade ettiği konuşmasında kendilerini zorlu bir dönemin beklediğini belirterek desteklerini esirgemedikleri için heyetimize teşekkürlerini bildirdi. Çubarov Cuma günü Han Saray’da yapılacak devir teslim törenine kadar çalışmalarını eski ofisinde sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Yeni Millî Meclis başkanımız ve çalışma arkadaşlarına başarılı bir çalışma dönemi diliyoruz.