• tadır” dedi. Kırım, “Muhacerette veya vatanda yaşayan bütün Kırım Tatarlarının millî kimliklerini unutmadan yaşayabilmesi, birlik ve beraberlik içinde olmaları en önemli hedeflerimiz arasındadır. Biz, yaptığımız bütün faaliyetlerimizle Kırım Tatarlarının yok olmaya yüz tutan kültür, dil, edebiyat ve diğer bütün değerlerinin yok olmaması, korunması, gelişmesi için çalışıyoruz. Biz, Kırım’da hastalıklarla boğuşan yaşlı, kimsesiz ve çocuklarımızın tedavisi için elimizden gelen her türlü yardımı yapıyoruz. Biz, millî kütüphanelerimizin zenginleşmesi için birer kültür ve bilgi kaynağı olması için destek oluyoruz. Biz, Kırım’daki çocuklarımızın ancak yüzde onunun gidebildiği Millî Mekteplerimizin çağdaş eğitim yuvaları olması ve kaliteli eğitim verebilmesi için çalışıyoruz. Biz, 18 Mayıs 1944 tarihinde büyük bir soykırıma uğrayarak nüfusunun yarısını sürgünde kaybeden milletimizin tekrar vatanına geri dönüp yerleşmesi, iş kurması, kurumsallaşması için destekler veriyoruz. Biz, millî kültürümüzün, dilimizin zenginleşmesi için yarışmalar, şiir-edebiyat günleri, Kırım Tatar müziği çalışmaları düzenliyor; dergi ve kitap basımına destekler veriyoruz. Biz, yükseköğrenim için Kırım’dan Türkiye’ye gelen öğrencilerimize maddî-manevi her türlü desteği veriyoruz. Biz, Kırım Tatarlarının en üst temsil organı Kırım Tatar Millî Kurultayı ve Kırım Tatar Millî Meclisi’nin ilkeleri doğrultusunda çalışıyoruz. Biz, amaçlarımızı hayata geçirme konusunda yapılacakları projelendiriyor, hem öz kaynak hem de diğer kaynakları rasyonel kullanıyoruz. Yani biz, Kırım ve Kırım Tatarlarının yok olmaması, geleceklerini kurmaları için çalışıyoruz” diye konuştu.

Divan’ın oluşturulmasının ardından, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetim Kurulu Raporu okunduktan sonra oybirliği ile ibra edildi. Dernek organlarının seçimi sonucunda Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları aşağıdaki isimlerden oluştu.

Metin KIRIM
    Zafer ALTINÖRGÜ
    Recep TANSEVER
    Orhan ÖZÜ
    İsmet ÇULLU
    Aslan ÇAKIR
    Ahmet ÖZÜ

Denetim Kurulu
    Mustafa KIRIM
    Şaban ÖZTİRYAKİ
    Sami AKKURT

Disiplin Kurulu
    Ayşe KOMAÇ
    Ahmet ÇALIŞIR
    Şükran TANSEVER

Bir önceki dernek organlarında görev alan yöneticilerimize teşekkür ile seçilen yeni yönetimi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.