•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Ilgın belkide bütün diasporada Kırım Tatar dilinin en güzel şekilde saklandığı yerlerden biri. Kırım’dan getirilen el sanatlarını nesilden nesile aktarmayı başarmış soydaşlarımızın girişimleri sayesinde Ilgın şubemiz kuruldu.

    Konya Ilgın, diaspora yerleşimleri arasında en özel yerlerden bir tanesi. Orada yaşamakta olan Kırımlıların bugüne kadar sakladıkları gümüş işçiliği, Kırım’da kaybolmakta olan bir zanaat.  Sürgünden sonra halkımızın sanatının ve medeniyetinin kaybolan unutulan parçalarını toplamaya çalıştığımız şu dönemde Ilgın bu açıdan tam bir kültür hazinesi. Bunun yanında zengin dilimiz Kırımtatarcayı da çok güzel saklamışlar.....

    Ilgında yaşayan kardeşlerimizin girişimleri ve Ilgın Belediyesi’nin yardımlarıyla Ilgın şubemiz, 22 Ocak 2013 Salı günü törenle açıldı. Açılış törenine Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Genel Merkez’imiz Yaşlık Komisyonu halk oyunları ve müzik ekibiyle birlikte katıldılar. Dr.Hakan Kırımlı hocamızda genel Kırım tarihi ile alakalı yaptığı bilgilendirici konuşma esnasında Ilgın’ın milletimiz için ne kadar kıymetli bir hazineyi sakladığının altını çizdi. Bu arada halk oyunları ve müzik ekibimizin gösterisi  protokolle birlikte salonda bulunan konuklar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Seyredenlerin beğenisi alkışlarında gizliydi.

    Törenden sonra Ilgın Belediyesi’nin tahsis ettiği Dernek binamızın kurdelesi kesildi ve Ilgınlı hanımların hazırladığı leziz Kırım aşları ikram edildi...

    Buradaki güzel sohbetin ardından, Ilgın’daki Kırımlıların yaşadıkları “Bala mahallesi” ziyaret edildi.. Oldukça geç bir saatte ulaşmamıza rağmen mahalle sakinleri halk oyunları ekibimize ve misafirlere büyük ilgi gösterdiler. Ilgınlı kardeşlerimize misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki Genel Merkez faaliyetlerimiz onlarla birlikte farklı bir boyut kazanacak.

    Pin It