• Derneğimiz Genel Merkezi tarafından her ay periyodik olarak düzenlenen “Kırım Tatar Edebiyat Söyleşileri ve Müzik Dinletileri”nin Ocak ayına ait bölümü 17 Ocak 2013 tarihinde “Yırlarla  Kırım Tatar Tarihi” adıyla saat 19.00’da yapılacak.

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek, Ankara’nın turizm merkezlerinden biri haline getirilen ve Avrupa Birliği tarafından da ödüllendirilen Hamamönü evlerindeki konaklardan biri olan Tarihi Kabakçı Konağında yapılacak etkinlikte; bazı Kırım Tatar Yırlarının anlamı ve tarihi ünlü Kırım Tarihçisi Doç. Dr. Hakan Kırımlı tarafından anlatılacak.

Türkiye’deki yaklaşık 300 Kırım Tatar ve Nogay köyünde 15 yıl kadar süren çalışması geçtiğimiz aylarda kitap olarak neşredilen Doç. Dr Hakan Kırımlı tarafından tarihi anlatılacak olan Kırım Yırları, Vatan Kırım’dan gelecek genç ve istidatlı yırcımız Afize Yusuf Kızı tarafından icra edilecek.

Kırım Tatar televizyonu ATR’de yapmış olduğu Kırım Tatar tarihi hakkındaki programlarda da takdir toplayan Afize Yusuf Kızı, Derneğimizin pek çok faaliyetinde yer alarak icra ettiği Kırım Tatar halk yırları ile büyük beğeni kazanmıştı.

Altındağ Belediyesinin “Hamamönü Söyleşileri” kapsamında; Derneğimiz tarafından tertip edilecek “Yırlarla Kırım Tarihi” umuma açık olarak gerçekleştirilecek.

• ·     Tarih: 17 Ocak 2013
    • ·     Saat: 19.00