• Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmek  amacıyla 1998  yılında kurulan LÖSEV yıl içerisinde pek çok faaliyet gerçekleştiriyor. 7 Ekim 2012 Pazar günü düzenledikleri brunchta Derneğimiz Genel Merkez yöneticileri de LÖSEV’i yalnız bırakmadı. Etkinliklerini tanıtmak amacıyla sağlık merkezi, konuk evi, aile konutları, üretim atölyeleri, eğitim ve spor tesislerinden oluşan ve Ankara’ya tedavi için gelen lösemili çocukların aileleriyle birlikte   kalmaları  için yapılan  Lösemili Çocuklar Köyü’nde düzenlenen kahvaltı çok neşeli bir ortamda gelişti.

Vakıf yöneticileri zaman zaman birlikte çeşitli organizasyonlarda bir arada oldukları Derneğimizi, kuruluş amacını ve faaliyetlerini konuklarına tanıtmak için  davet etmişlerdi. Genel Sekreterimiz Oya Deniz ÇONGAR’ın Derneğimizi ve Kırım’ı tanıtıcı konuşmasının ardından keman ve solfej hocamız Sevilya DUGU kemanıyla “Kırım Halk Yırları”ndan örnekler sundu. Çok beğenilen bu küçük konserden sonra Gençlik Komisyonu üyelerimiz Sıdıka Bikeç ŞAHİN ve Fethi Kurtiy ŞAHİN “Agır Ava ve Qaytarma” ile konuklardan büyük alkış aldılar.  Genel Merkezimiz Halk Dansları hocası  Meryem KADİROVA’nın seyredenlerin beğenisine sunduğu “Tım Tım” oyunu doyumsuz bir görsel şölendi. Elbetteki konuklardan da büyük alkış aldı ve çok beğenildi. Kahkaha Terapisti Eser MUTLU’nun konuklarla birlikte gerçekleştirdiği  interaktif  seans ise gerçekten çok ilginçti.  Konuklar daha sonra hep birlikte LÖSEV Köyü’nü, iyileşmiş yetişkin hasta grubunun yaptığı masklar ve resimlerden oluşan mini sergiyi gezdiler. Lösemili çocukların anneleriyle birlikte iyileşmiş yetişkin hastaların el ürünlerinin hem sergilendiği hem de satışa sunulduğu DÜKKAN ise gönüllü başlatılan bu çalışmanın sabırla ulaştığı noktayı bizlere göstermesi bakımından çok ilginçti.

24 Eylül 2000 tarihinde Türkiye’nin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE’yi hizmete açan LÖSEV bugüne kadar binlerce lösemili çocuk ve ailesini yaşama bağladı. Türkiye’nin ilk LÖSEV - Lösemili Çocuklar Okulu’nu açtı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Pediatrik Hematoloji Servislerine destek vererek köklü çözümler yaratmaya, toplumsal ve kalıcı hizmetler vermeyi sürdürmekte.