•  QHA - 15 Ağustos 2012,  AKMESCİT

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi, Kırım Müftülüğü ile işbirliği yaparak Ramazan ayı dolayısıyla Kırım’da yaşayan fakir Kırım Tatar ailelerine erzak paketleri dağıttı.

Dernek üyelerinin bağışlarıyla sağlanan erzak yardımı her yıl geleneksel olarak yapılıyor. Yardım kampanyasında yaklaşık 260 Ramazan paketi cami imamları vasıtasıyla muhtaç olan vatandaşlara verildi. Erzak, Kırım’ın tüm bölgelerine ulaştırıldı. Ramazan paketinde şeker, pirinç, kahve, tatlı, zeytin, makarna gibi toplam 20 gıda çeşidi yer aldı.

Kırım Müftü Yardımcısı Ayder İsmailov, yaptığı açıklamada, “Bu sene biz bu hayır yardımlarını bütün Kırım’a yaymaya çalıştık. Allahü Tealâ bu yardımı yapan herkezden razı olsun. Şu mübarek Ramazan ayında kat kat sevabını versin inşallah.“ dedi.

Erzak yardımının dışında, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi ve Kırım Müftülüğü nezaretinde Kırım’da ihtiyaç sahibi vatandaşlara fitre ve zekat dağıtımı yapılacak.

Susana Üseynova -  Osman Bayramaliyev

Ramazan ayı dolayısıyla erzak kampanyasına katkıda bulunan hayırseverlerin listesi aşağıdadır.

ABDULLAH AYHÜN
    BURHAN GÜVENÇ
    MÜSLÜM ÖZDEN-NİLÜFER ÖZDEN
    BÜLENT BOSTAN
    Derneğimiz, Bakanlar Kurulu'nun 21.12.1992 tarih ve 92/3924 sayılı Kararı ile kamu yararına çalışan derneklerden sayılmış olup bu karar 15 Ocak 1993 tarih ve 21466 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır.