KIRIM TÜRKLERİ
    KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
    GENEL MERKEZİ’NDEN

Derneğimiz yarım yüzyılı aşkın tarihi boyunca diaspora ve vatan Kırım’da yaşayan Kırım Tatarlarının millî benlik, kültür, örf ve adetlerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hususunda tarihi bir vazifeyi yürütmüştür. Bütün bu hizmetler nesilden nesile aktarılan bir vazife anlayışı ile bugüne kadar sürdürülmüş ve bundan sonra da yürütülmeye devam edecektir.
    Tarihî köklerini İsmail Bey Gaspıralı, Noman Çelebicihan ve Cafer Seydahmet Kırımer gibi yolbaşçılarından alarak Kırım Tatar Millî Kurultayı ve Kırım Tatar Millî Meclisi ile bugünlere taşıyan millî hareketimizin ilkeleri dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de Genel Merkezimiz tarafından ödün verilmez ilkeler olarak takip edilecektir.
    Kırım Tatarlarının diasporada yetiştirdiği büyük liderimiz Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’nın 11 Aralık 2011 tarihinde aramızdan ayrılması bütün dünyadaki Kırım Tatarları için büyük ve yeri doldurulamaz bir kayıp olmuştur. Ahmed Amcamız hizmetleri ile milletimizin tarihinde yerini almıştır. Onun hizmetleri ve eserleri bizler için gelecekte takip edilecek birer emsal olacaktır. Milletimizi birlik ve beraberlik içinde geleceğe taşımak tarihî bir sorumluluktur.
    Genel Merkezimiz Yönetim Kurulu, bu tarihî sorumluluk ve millî hareketimizin yüzyıldan fazla sürede oluşan teamül ve ilkeleri doğrultusunda 14 Ocak 2012 tarihinde toplanarak Derneğimizin tüzüğü uyarınca ilk Genel Kurula kadar sürecek görev dağılımını tekrar yapmıştır. Yapılan görev dağılımı neticesinde;
                -Tuncer KALKAY, Genel Başkanlık
                -Murteza ESENKAL, Genel Başkan Vekilliği
    görevlerine getirilmiş olup, diğer görevlerde bir değişiklik yapılmamıştır.
    Milletimize hayırlı olmasını dileriz.