•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Marmara Üniversitesi Türkçe Basın Kulübü ve Türk Kültürü Kulübü öğrencilerinin danışma kurulu üyeleri ile düzenlediği I. Gazeteci Kemal Çapraz İletişim Ödülleri töreni, 29 Aralık 2011 günü MÜ. Göztepe Kampüsü spor salonunda yapıldı.
    Spor salonunu tıklım tıklım dolduran öğrencilerin ve basının yoğun ilgisini çeken törende açılış konuşmasını Kemal Çapraz’ın kurucusu olduğu ve vefat edene kadar başkanlığını yürüttüğü Türk Basın Birliği Genel Sekreteri Bayram Akcan yaptı. Kemal Çapraz’ın gazeteciliği ve kişiliğini anlatan Bayram Akcan, Kemal Çapraz’ın yerinin doldurulamadığını söyledi.
    Daha sonra ödüller sahiplerine dağıtıldı. Yılın Belgesel Yapımcısı ödülünü Kırım ve Türk tarihi hakkında birbirinden değerli belgesellere imza atan ve bu yıl TRT Haber’de yayınlanan Cengiz Dağcı belgeseli ile büyük ses getiren Zafer Karatay’a verildiği ifade edildi.
    Ödül töreninde bir teşekkür konuşması yapan Karatay, Kemal Çapraz ile tanışmalarını ve onun gazeteciliğini anlattı . Kemal Çapraz gibi, namuslu, omurgası sağlam, zamana ve şartlara göre kalemini satmayan bir örnek gazeteci olduğunu söyleyen Zafer Karatay, onu unutmayan, adına böyle anlamlı ödül düzenleyen gençler arasından Kemal Çapraz gibi gazeteciler yetişeceğine inandığını ülkemizin onunu gibi gazetecilere ihtiyaç duyduğunu söyledi.
    Törende Yılın Haber sunucusu ödülü Uğur Dündar’a, yılın komedi sanatçısı ödülü Tolga Çevik’e, Yılın Köşe yazarı ödülü Yılmaz Özdil’e, Yılın en iyi haber ajansı ödülü Anadolu Ajansına, yılın en iyi internet haberciliği internethaber.com, Yılın en iyi muhabiri Ramazan Eğri / DHA, yılın en iyi radyosu Best Fm, Yılın en iyi radyo programcısı Serdar Gökalp (Best Fm), Yılın en iyi çıkış yapan kanalı Fox Tv, Yılın en iyi sabah programı Fatih Portakal (Çalar Saat) Fox Tv, Yılın en iyi TV Programı Tarihin Arka Odası (Murat Bardakçı), Yılın en iyi spor spikeri İlker Yasin, Yılın en iyi yayıncısı Bilge Oğuz Yayınevine verildi.
    Kemal Çapraz özel ödülünü ise değerli gazeteci yazar, Kemal Çapraz’ın vefakâr dostlarından Aydil Erol’a verildi.
    Törene çocuklarıyla birlikte katılan Rahmetli Kemal Çapraz’ın eşi Zuhal Çapraz bir konuşma yaparak, eşinin vefatından sonra kendilerini yalnız bırakmayan bütün dostlarına, bu töreni düzenleyen gençlere öğrencilere teşekkür etti.
    Pin It