• Kırım’ın en ünlü Kırım Tatar Halk Dansları ve Müzik Topluluklarından "Kaytarma Ansambli" nin Türkiye turnesi Ankara konseri 3 Aralık 2011 tarihinde MEB Şura salonunda gerçekleşti. Katılımın büyük olduğu geceye devlet erkanından ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan insanlar da katıldılar. Birbirinden güzel Kırım Tatar halk oyunlarını sergileyen "Kaytarma Ansambli" izleyenlerin beğenisini kazandı. Gecenin sunuculuğunu Derneğimiz Genel Sekreteri Oya Deniz Çongar yaptı. Konser açılışında Kırım Tatar halk müziklerinden örnekler sunan "Kaytarma Ansambli", konserin ilerleyen dakikalarında Kırım Tatar halk adetlerinden bazı örnekler sundular. Sunulan örnekler arasında bir Kırım Tatar düğünü de canlandırıldı. Sergiledikleri Kırım Tatar düğünü izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Konser sırasında Topluluğun yırcılarından Rüstem Abiltar,  Emine Emirali, Yakup Cemil, Susanna Miyelvap ve Gülsüm Tamak’ın seslendirdiği yırları seyircler çoşkuyla karşıladı. Katılımın yoğun olduğu konserin sonunda serbest kaytarma, izleyenlerin de katılımıyla oynandı. Hem müzik, hem de tiyatral bir havada geçen konsere gelen tepkiler olumlu yöndeydi. Turnenin Nevşehir ayağı da coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Kırım anıtı açılışı ile aynı güne denk gelen konsere ilgi büyüktü.