•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Hamamönü Kabakçı Konağı 24 Kasım 2011 tarihinde, Derneğimiz tarafından her 15 günde bir gerçekleştirilen Kırım Tatar kültür akşamlarından birine daha tanık oldu. Bu seferki kültür programımız Kaytarma Ansambli solistlerinden Gülsüm TAMAK konseri ile devam etti.

    Dünyaca ünlü “Kaytarma Ansambli” nin solistlerinden Gülsüm TAMAK bu müzik akşamında bizlerle birlikte idi.Programın sunuculuğunu Derneğimiz Genel Sekreteri Oya Deniz ÇONGAR yaptı. Bizlere canlı olarak bir konser sunan Gülsüm TAMAK birbirinden güzel Kırım Tatar halk yırlarını misafirlerimiz ile birlikte coşkulu bir şekilde seslendirdi. Romanya ve Türkiye diasporasında çok bilinen Kırım Tatar yırlarından bazılarını da seslendiren sanatçımız, dinleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

      

    Sanatçımız Gülsüm TAMAK’ın seslendirdiği Kırım Tatar yırları esnasında Dernek yöneticilerimiz ve misafirlerimiz Kaytarma oynadılar. Katılımın ve ilginin yoğun olduğu gecenin sonunda, misafirlerimiz “böyle etkinliklerin Kırım Tatar kültürünü korumaya yönelik büyük adımlar olduğu ve sürekli olarak tertip edilmesi gerektiği” şeklinde temenni ve dileklerini bildirdiler.

      

    Pin It