• Türkiye Cumhuriyetinin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay yazar Cengiz Dağcı’nın cenazesine katılmak üzere kalabalık bir heyetle Kırım’a geldi. Heyette Türk siyaset, bilim ve kültür dünyasının 100’den fazla seçkin mensubu yer aldı.
    İki bakan ile birlikte, milletvekilleri Mehmet Sağlam, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Özcan Yeniçeri, Ülker Can, Salih Koca, Kazım Kurt, Feyzullah Kıyıklık, Sadık Yakut, Mustafa Akış , Ayşe Türkmenoğlu, İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu, Mustafa Balığlu, Kerim Özkul, Tolga Çandar, eski milletvekilleri Hasan Celal Güzel ve Nevzat Köseoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve BBP eski Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu Kırım’a geldi.
    Heyette yer alan üst düzey bürokratlar arasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kütüphaneler Yayım Genel Müdürü Onur Bilge Kula, Milli Kütüphane Başkanı Tuncel Acar, Yunus Emre Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, Bahçesaray ile kardeş olan Eskişehir Odunpazarı Belediyesinin Başkanı Burhan Sakallı yer aldı.
    Bilim dünyasından ise Prof. Dr. İlber Ortaylı, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kırımlı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, Karatay Üniversite Rektörü Osman Okka, Konya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Bahattin Adam, Şehir Üniversitesi Rektörü Gökhan Çetinsaya, İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan Yardımcısı İsa Kocakaplan ve diğerleri iştirak etti.
    Basın ve edebiyat dünyasından, Cengiz Dağcı’nın kitaplarını basan Ötüken Neşriyat’ın Genel Müdürü Ertuğrul Alpay ve Ötüken’in ortağı Ahmet İyioldu, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu, TYB Konya Şb. Başkanı Bekir Şahin, TYB İstanbul Şb. Başkanı Hüseyin Emiroğlu, yazarlar Belkız İbrahimhakkıoğlu, Ahmet Haluk Dursun, Nazlı Eray, Yavuz Bülent Bakiler, Cahit Koytak, Mümtazer Türköne, Beşir Ayvaz, Fehim Taştekin, Hüseyin Öztürk ve Ahmet Tarık Çelenk, Cengiz Dağcı’yı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
    Kırım ve Türk Dünyası vakıf ve derneklerinden TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sacit Turanlı, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Mesut Ör, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkan Vekili Tuncer Kalkay, İstanbul Şube Başkanı Celal İçten, Genel Merkez Genel Sekreteri Oya Deniz Çongar, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Bay, Emel Kırım Vakfı Başkan Vekili Niyazi Elitok, Bilim ve Sanat Vakfından Fikri Kançal ve Nicole Kançal resmi heyette yer aldılar.
    TRT, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve Cihan Haber Ajansı gibi Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşları cenaze törenlerini yansıtmak üzere Kırım’a geldiler.
    QHA